Logo ijsselenlekstreek.nl


Start ‘Samen voor zichtbaar groen’

Capelle - Op 4 juli vond de start plaats van het samenwerkingsproject 'Samen voor zichtbaar groen'. Wijkbewoners, cliënten van ASVZ, scholieren van Basisschool de Vijfster en leden van WOP Fascinatio pakten, onder leiding van BTL Realisatie B.V., samen de groenplantsoenen in Fascinatio aan. Na gedane arbeid werd afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Marco is initiatiefnemer van dit project. Hij vertelt: “Het doel van deze gezamenlijke actie, die een keer per maand plaats gaat vinden, is vooral aanzetten tot meedoen en (samen)werken aan een mooie groene en schone wijk.” BTL Realisatie B.V., de huidige Groenaannemer voor de wijk Fascinatio, ziet naast hun opdracht het belang van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). En zien met dit project de kans om zo het groen binnen deze wijk naar een hoger kwaliteitsniveau te brengen.

Samen is hard gewerkt aan het onkruid vrijmaken van beplatingsvakken, het opruimen van overtollig huisvuil en het schoonmaken van goten en randen parkeervakken. Bij het project zijn nu al zo’n twintig mensen betrokken, een mooie mix van bewoners, organisaties, bedrijven, ASVZ cliënten en hun begeleiders.

De eerste reacties van de deelnemers zijn ontzettend positief. Marco: “Wat van te voren bedacht is, is precies zo uitgekomen. Vooral de chemie tot samen doen is bijzonder om te zien. Wat opviel was de rommel die passanten in het groen achterlieten.” Kelsey en Annika van de Vijfster vonden een barbiepop in de struiken het meest vreemde wat zij tijdens het opruimen tegenkwamen. Gerrit een de wijkbewoner van de ASVZ liet weten: “Vroeger kwam ik vaak buiten omdat ik een hond had. Maar nu ik geen hond meer heb, is dit een fantastisch alternatief om de wijk en de buurt te leren kennen. De ochtend werd afgesloten met een lunch aangeboden door Ballast-Nedam, ook zij ondersteunen het initiatief van harte!

De Buurtcoach van Welzijn Capelle is vooral ondersteunend geweest bij het samenbrengen van de partijen en was aanwezig op de dag zelf.

Reageer als eerste
Meer berichten