Logo ijsselenlekstreek.nl


Cees Dortland is klaar voor de Vierdaagse Sponsorloop.
Cees Dortland is klaar voor de Vierdaagse Sponsorloop.

Cees: 'Ik loop nog steeds de Vierdaagse voor ALS'

Capelle - Cees Dortland gaat van 18 tot en met 21 juli in Nijmegen een sponsorloop doen voor de Stichting Vierdaagse Sponsorloop. Hij loopt gedurende vier dagen 30 kilometer per dag. Hiermee wil hij geld inzamelen voor de Stichting ALS Nederland. Hij heeft daarvoor een bijzondere reden.

 

Door Annemarie van der Ploeg

Dortland legt uit: "Ik loop voor de Stichting ALS Nederland omdat een schoolvriend van me aan ALS is overleden. Al in 2011 trilden zijn spieren en ontdekte hij op de internet dat het om de ziekte ALS ging. Ik kwam hem tegen op de dag dat hij zijn 'doodvonnis' had gehoord. Hij deed niet mee aan onderzoeken omdat die hem toch niet beter zouden maken. Al na twee maanden zat hij in en rolstoel. Zo ben ik ertoe gekomen om voor dit doel te lopen. Ik doe al voor het zesde jaar mee en heb in totaal al zo'n 3500 euro bij elkaar gelopen."

Sporters

"Wat ik nou eens leuk zou vinden, is bijvoorbeeld na een wedstrijd van Feyenoord ergens met een bus gaan staan om geld op te halen. Misschien kan er dan omgeroepen worden dat ik op een bepaalde plek met een bus sta. Maar ik zou het ook leuk vinden als een beroeps sportman, zoals een voetballer of tennisser, eens met me mee zou lopen om te kijken hoe het bevalt. Nou moet ik zeggen: dit is wel een totaal andere discipline dan bijvoorbeeld voetballen. En of het een sport is? Ja, het is topsport!", vertelt Dortland.

Genieten

Wandelen is voor Dortland ook genieten van de natuur. "Ik ga vaak richting de bossen, naar Utrecht of Brabant. Het maakt niet uit of het lente, zomer, herfst of winter is. In de herfst geniet ik bijvoorbeeld van de kleuren. Ik wandel ook om in beweging te zijn en omdat ik niet lang thuis wil zitten. Welke route ik nog eens wil lopen? Het Pieterpad van Pieterburen naar de Pietersberg, 430 kilometer in etappes. Dat is mijn streven."

 

Ga jij ook meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse? Laat het ons weten via redactie.ijl@persgroep.nl.

 

 

 

 

Reageer als eerste
Meer berichten