Logo ijsselenlekstreek.nl


De eerstkomende 58 dagen zijn Wiebe Plantenga(rechts) en Roy Kloet hard aan het werk aan hun Pink Tanker. Volg het via Facebook en like hun pagina. (Foto: PR)
De eerstkomende 58 dagen zijn Wiebe Plantenga(rechts) en Roy Kloet hard aan het werk aan hun Pink Tanker. Volg het via Facebook en like hun pagina. (Foto: PR) (Foto: PR.)

Met een zeepkist van de Cauberg af

Capelle - Met een zelfgemaakt voertuig van de Cauberg vliegen tijdens de Red Bull zeepkistenrace, dat is de ultieme droom van Wiebe Plantenga en Roy Kloet. Je moet wel ontzettend creatief, vindingrijk en een beetje prettig gestoord zijn om een van de zeventig deelnemers te worden die mee mogen doen. Wiebe en Roy voldoen aan alle drie de criteria en zoeven zaterdag 19 augustus met hun Pink Tanker naar beneden!

 

Door Thea van der Raaf

Eenmaal in de twee jaar organiseert Red Bull de zeepkistenrace in Valkenburg. Een spektakel voor volwassenen, waarbij, alleen al om te mogen deelnemen, heel wat komt kijken. Wiebe Pantenga (34) en Capellenaar Roy Koet (25), beide werkzaam bij Aed Rent in Capelle, hebben de eerste hobbel genomen.


Wiebe: "Als kind had ik al een passie voor 'Te land, ter zee en in de lucht'. Later kwam Red Bull met de zeepkistenrace en mijn collega en ik zeiden: "Dit is net zoiets, dit willen wij ook!" Om mee doen moet je met een goed verhaal je inschrijving verdienen en daarna moet je ontwerp worden goedgekeurd. Wij hebben er echt alles aan gedaan om ingeloot te worden. We hebben een filmpje gemaakt, waarin we op zoek zijn naar Tessa, een van de juryleden van Red Bull. In het verhaal zijn wij de Pink Tankers, die Tessa, het diamantje, moeten vinden. Onze liefde voor Tessa is de reden dat we mee willen doen. In het filmpje zoeken we haar overal, maar we kunnen haar niet vinden. We hopen haar op de Cauberg te vinden, maar dan moeten we wel mee mogen doen. Omdat we Tessa niet konden vinden hebben we ons filmpje zelf, als koerier, naar Red Bull gebracht. Het heeft gewerkt, we mochten een ontwerp insturen en dat is afgelopen week goedgekeurd!"


"We maken een roze tank met 'special effects'", gaat Wiebe enthousiast verder. "Behalve creatief moet de zeepkist ook veilig zijn, mag hij niet meer dan 80 kilo wegen en moeten de wielen onafhankelijk van elkaar kunnen remmen. Het gewicht is nog het meest lastige", erkent Wiebe. "Alleen de wielen zijn al zwaar. Maar wij zijn vindingrijk en creatief! We maken de zeepkist van aluminium om hem zo licht mogelijk te houden. We hebben nog 58 dagen voordat de race begint."


Daarmee zijn de zeepkistbouwers er nog niet. Eenmaal op de Cauberg moeten zijn nog een toneelstukje opvoeren voor Tessa, die ze dan eindelijk hebben gevonden. Pas daarna kunnen ze van de berg af zoeven. Ook het social media plaatje moet kloppen van Red Bull. Om te winnen moet het team zoveel mogelijk Likes op hun Facebookpagina verzamelen. Wiebe: "Daarbij hopen we op veel hulp van iedereen, want we hopen wel te winnen." Bekijk het filmpje, de voorbereidingen op www.facebook.com/Soapkees.

Reageer als eerste
Meer berichten