Foto: Welzijn Capelle
Foto: Welzijn Capelle

40 nieuwe bomen in Fascinatio

CAPELLE - Op woensdag 22 maart jl. was het Nationale Boomplantdag. Jasper Hooijkaas van het Wijkoverlegplatform, organiseerde samen met de overige bestuursleden en in samenwerking met de gemeente diverse activiteiten rondom het thema groen. Samen met wethouder Josien van Cappelle werden in de wijk Fascinatio diverse soorten bomen geplant.

De Boomplantdag begon in Fascinatio om 10.00 uur. Kinderen uit de bovenbouw van de drie basisscholen plantten vier prachtige dennenbomen aan de rand van de wijk samen met de wethouder Josien van Cappelle. Na de activiteit bij de dennenbomen hielpen nog zo'n 15 vrijwilligers uit de wijk mee om Moeraseik en knotwilgen aan het Rob Verduinpad en aan de Dessertosingel te planten. In totaal zijn er deze dag 40 bomen bijgekomen! Naast het planten van de bomen maakte een groep bewoners de rotonde onkruidvrij.

'Tegel eruit, Boom erin'
Om 16.00 uur organiseerde de projectgroep Groenere tuinen van de gemeente, het project 'Tegel eruit, Boom erin'. Een project om de stad bewust te maken van het besteden van meer ruimte aan flora en fauna. Op de plek van de stadslandbouw werden dertien bomen uitgedeeld aan bewoners die hun tegels inruilden voor een gratis boom. Ook hierbij was wethouder Josien van Cappelle aanwezig. Met dank aan tuincentrum Zwinkels voor de sponsoring van een aantal bomen.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden