Logo ijsselenlekstreek.nl


Foto:

Spetter, spatter, spater.. dit kun je doen met water

Capelle - Duiken, drinken, spoelen, wassen: water heeft zoveel mogelijkheden! Dat ontdekten de kinderen van IJsselkids Kinderopvang ook tijdens Waterweek. Al spelend leerden zij van alles over water. En natuurlijk hielden de kinderen het niet droog. 

Mooie, zonnige week

De totale hoeveelheid water in het lichaam van een volwassen mens is gemiddeld 37 liter. Wist je dat? Op de verschillende locaties van IJsselkids leerden de kinderen dit soort feiten tijdens deze week, de Waterweek. Maar het begon bij de basis: waar komt water vandaan? Wat doet water met je? En wist je dat plantjes ook water nodig hebben? De peuters hoorden allemaal nieuwe dingen over water.

Bingo!

Saar van buitenschoolse opvang (BSO) Toverburcht gebruikte de week om haar bingokaart vol te krijgen. “Even kijken: een beker water drinken. Klok klok: check. De planten water geven. Oh ja, dat is belangrijk als het warm is. Oh, cool, glijden op een waterbaan. Whoohoo! En de laatste… de juf nat gooien. Dat mag vast niet …” SPLASH! “Hahaha, de juf is nat! Bingo!” In de Waterweek mag alles, zelfs de pedagogisch medewerker nat gooien. “Lekker koel!” riep zij. En Saar? Die heeft haar bingokaart vol. Iedereen blij.

Gezond

Water drinken is gezond, dat staat als een paal boven water. Zeker met warme dagen is het belangrijk dat alle kinderen voldoende vocht binnenkrijgen. Op de locaties van IJsselkids krijgen de kinderen ook veel water in plaats van limonade of sappen. Zo zijn we bewust bezig met voeding en gedrag. Want de Waterweek is niet alleen leuk. Door te spelen met water ontdekken de kinderen de goede eigenschappen van water. Want daar draait het om in de kinderopvang: kinderen spelend wat leren, zodat ze niet in het diepe worden gegooid.

Over IJsselkids Kinderopvang 

IJsselkids is als kinderopvangorganisatie vertegenwoordigd in Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids biedt een belevenis voor elk kind en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.


Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden