Logo ijsselenlekstreek.nl


Foto:

Nieuwe eigenaren TOC hebben grootse plannen met prachtige locatie

Capelle - Langs de oever van de Hollandsche IJssel vind je tennisvereniging TOC. Met een bijbehorende horeca locatie al ruim 30 jaar een begrip in Capelle aan den IJssel. Het knusse maar enigszins gedateerde restaurant maakt binnenkort plaats voor een bruisende brasserie! Naast de bestaande tennisbanen worden er binnenkort ook nog eens 10 gloednieuwe padelbanen gerealiseerd. Hiermee spelen zij in op een enorme vraag. Deze populaire combinatie van tennis en squash is momenteel de snelst groeiende sport ter wereld. 

De heren Tony Carbonaro en Robert Bode besloten midden in de coronacrisis de grote stap te wagen en sloegen hun handen ineen. Samen nemen zij medio april zowel tennispark ‘t Hooghe Dorp als de bijbehorende horeca over van Martin van Delft. Beide hebben ruime ervaring als ondernemer en denken elkaar met dit nieuwe concept aan te kunnen vullen en er samen een groot succes van te maken. Carbonaro is een horeca ondernemer pur sang, als eigenaar van MUNCH maar ook met ruim 25 jaar ervaring door het werken in verschillende andere Rotterdamse horeca zaken. Waar Bode een switch maakt vanuit de textielbranche waarbij hij ook custom made horeca kleding verzorgd. “Als ondernemer ben je altijd alert op kansen en mogelijkheden, zo kwam ook de onderneming van Martin van Delft op ons pad waar wij veel mogelijkheden tot exploiteren van dit mooie complex zien.” 

Met hun ongekende drive en bijzondere plannen bevinden ze zich op dit moment midden in de verbouwing van het horecapand wat op 17 juni zal openen als nieuwe brasserie. Er zijn nu grootste plannen om van de horeca een gezellige brasserie te maken met een uitnodigende kaart. Niet alleen de leden van tennisvereniging TOC zijn hier welkom. De brasserie moet een plek worden waar omwonenden, fietsers en passanten zich ook welkom voelen. Aan de voorzijde van het pand wordt een groot terras gerealiseerd en binnen wordt er op dit moment hard gewerkt om het ruimer en sfeervoller te maken. Op de menukaart van de brasserie komen eerlijke smaakvolle gerechten en je kunt er terecht voor koffie met gebak, lunch, borrel en diner. Naast de aanwezige tennisvelden zullen er begin januari 10 gloednieuwe padelbanen worden gerealiseerd. Padel is niet meer weg te denken uit de Nederlandse sport. Met deze 10 velden is TOC meteen een van de grootste aanbieders in het land. Er zullen 10 tennisbanen aanwezig blijven, dus ruim voldoende capaciteit voor nieuwe en bestaande leden. 

De combinatie van tennis en brasserie verklaart ook de bijzondere naam: Brasserie L’Oeuf. Het Engelse woord LOVE is een verbastering van het woord Franse woord L’Oeuf en dat staat in het tennis voor nul punten (love game). Dit komt omdat het woord l’oeuf, wat ei betekent, vanwege de vorm van een ei symbool is komen te staan voor het cijfer nul. Daarnaast heeft de maker van een love-game zogezegd een “eitje” aan zijn of haar tegenstander. Het ei is natuurlijk ook een leuke knipoog naar de Brasserie waar een aantal grappige specials met ei op zullen staan. 

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden