Logo ijsselenlekstreek.nl


<p>Huttendorp.</p>

Huttendorp.

(Foto: Jan van der Arend)

Online aanmelding deelnemers en vrijwilligers voor Huttendorp Schollevaar geopend!

Capelle - Goed nieuws vanuit de organisatie van Huttendorp Schollevaar:

‘Vorige maand hebben wij je een statusupdate gestuurd waarin wij de stand van zaken aangaande het wel of niet (mogen) doorgaan van ‘ons’ Huttendorp Schollevaar vanwege de (toen per half mei) geldende coronamaatregelen en -beperkingen hebben aangegeven. Omdat we in de media gelukkig steeds positievere berichten zien dat de overheid, dankzij aanhoudend dalende coronabesmettings- en IC-opnamecijfers én het aantal gevaccineerden dat per dag toeneemt, voornemens is om het verbod op het organiseren van (kleinschalige) evenementen op niet al te lange termijn zodanig te versoepelen of in te trekken dat ook het Huttendorp Schollevaar kan doorgaan, hebben we zoals in de vorige update al aangegeven, besloten om de online aanmelding van onze deelnemers en vrijwilligers via onze website te openen.Dit betekent dat alle kinderen in de basisschoolleerlingen die afgelopen schooljaar in de groepen 3 t/m 8 hebben gezeten (dus ook zij die aankomend schooljaar naar de brugklas gaan!) kunnen worden aangemeld als deelnemer, en dat voortgezet-onderwijsleerlingen (waarbij uitdrukkelijk dus óók de nu-brugklassers die vorig jaar als toen-achtstegroepers voor de laatste keer als deelnemer hebben meegedaan worden bedoeld!) zich kunnen aanmelden als Assistent- of Juniorvrijwilliger. Voor zover er dit jaar door VO-leerlingen of studenten vanuit hun school of opleiding (maatschappelijke) stages gedaan kunnen/willen worden is het ook mogelijk dat zij zich als stagevrijwilliger bij ons aanmelden. Klik voor het aanmelden van zowel deelnemers als vrijwilligers op een computer met webbrowser op de blauwe button ‘Aanmeldinformatie’ rechts bovenaan onze website en selecteer daarna de juiste aanmeldbutton eronder. Telefoon- en tabletgebruikers moeten in de drop-downbalk ‘Welkom’ bovenaan de pagina scrollen naar het juiste item en deze dan selecteren.Er zijn maximaal 150 deelnameplaatsen beschikbaar en omdat dit aantal, net als alle voorgaande jaren maar zéker nu omdat iedereen na het vele en lange binnenzitten wel toe is aan een beetje vakantieplezier, snel bereikt zal zijn adviseren wij om je kind(eren) nú al aan te melden en het inschrijfgeld meteen te voldoen want: VOL = VOL! Daarom is nú al aanmelden én online betalen van de inschrijfkosten en eventueel bestelde Veilige Voeten uitermate belangrijk en absoluut risicoloos want, mocht het Huttendorp Schollevaar dit jaar, vanwege het bijvoorbeeld niet-ontvangen van alle vergunningen of het door ons als organisatie niet kunnen realiseren van eventueel verplicht gestelde coronamaatregelen, onverhoopt tóch niet kunnen doorgaan betalen wij alle vooruitbetaalde inschrijfgelden en Veilige Voeten gegarandeerd terug.

 

Let wel: de gemeente Capelle a/d IJssel heeft als gevolg van de nú geldende beperkingen onze evenementenvergunning nog niet afgegeven, maar heeft wél bevestigd dat zódra de beperkingen worden versoepeld of opgeheven onze aanvraag, mede omdat we vorig jaar -als één van de weinige kindervakantieactiviteiten in de omgeving- er ook in zijn geslaagd om een geheel ‘coronaproof’ huttendorp te organiseren, dat onze aanvraag als bovenste op de stapel wordt behandeld en razendsnel wordt afgegeven. Om deze reden hebben we goede hoop op een positieve uitkomst en adviseren alle ouders om hun kinderen (en alle stage-, assistent-, junior- en seniorvrijwilligers uiteraard ook) ondanks dit kleine voorbehoud toch nu al aan te melden!Deelnamekosten kind(eren)

De deelnamekosten voor een hele week sport-, spel- en speelplezier bedragen -net als vorig jaar- €. 25,- per kind. Er is vanwege veiligheids- en organisatorische redenen géén dagtarief mogelijk. Onafhankelijk van het aantal dagen waarop een deelnemer aanwezig is, blijven de deelnamekosten voor alle activiteiten €. 25,- per kind, maar kan er door een ouder geheel naar eigen inzicht in bijzondere situaties zelf worden bepaald of een deelnemer maar één, enkele of alle dagen aanwezig kan/wil zijn. Nadat je aanmelding door ons is verwerkt mailen we je een betaalverzoek met de QR-code of online betaallink, waarna je direct via iDeal kunt betalen. Zelf het totaalbedrag overmaken naar onze bankrekening is dus niet meer nodig waardoor ook het betalen supergemakkelijk en eenvoudig is geworden!

Aanmeldvoorwaarden en informatie m.b.t. vrije huttenkeuze
Ieder jaar zien wij, ondanks dat basisschoolgroep 1 en 2 niet gekozen kunnen worden op ons online aanmeldformulier, dat ouders dit toch (proberen te) doen. Wij hebben deze weloverwogen keuze ooit gemaakt omdat onze vrijwilligers, dagdeelhulpouders en het weekprogramma er niet op zijn ingericht om dergelijke jonge kinderen op pedagogisch verantwoorde en veilige wijze te vermaken. Alléén kinderen die dit jaar (schooljaar 2020-2021) in de basisschoolgroepen 3 t/m 8 hebben gezeten mogen aangemeld worden. Kinderen uit bijvoorbeeld groep 8 die ooit een jaar hebben gedoubleerd of overgeslagen óf aankomend schooljaar naar de brugklas gaan mogen uiteraard óók aangemeld worden als deelnemer. Kinderen die afgelopen schooljaar in de brugklas (of hogere klassen voortgezet onderwijs) hebben gezeten mogen niet meer als deelnemer worden aangemeld maar kunnen zichzelf wél aanmelden als Assistent- of Juniorvrijwilliger!Om teleurstelling bij onze deelnemers dat ze niet zijn ingedeeld bij hun vriendje(s) of vriendinnetje(s) te voorkomen, geldt ook nu weer het principe van ‘vrije huttenkeuze’. Dit betekent dat ieder kind ná de weekopening op maandagochtend zelf kan kiezen in wélke hut hij/zij de rest van de Huttendorpweek wil. Na de lunchpauze staat de huttenkeuze vast en kan er niet meer worden ‘overgestapt’ naar een andere hut. Wanneer er maandagmiddag echter blijkt dat het aantal kinderen in een hut onevenredig is verdeeld zal de organisatie (uiteraard zoveel als mogelijk in overleg met de andere kinderen) een herverdeling over andere hutten maken.Veilige Voeten inlegzooltjes
Ter voorkoming van voetverwondingen bij onze deelnemers en vrijwilligers bieden wij als extra veiligheid Veilige Voeten inlegzooltjes aan. Gemaakt van zeer moeilijk doordringbaar materiaal vergelijkbaar met een kogelwerend vest en past in iedere kinder- en volwassen schoen. In een (roestige) spijker trappen - en dat gebeurt helaas regelmatig bij houten pallets - leidt tot zeer pijnlijke en nare verwondingen... Bespaar je kinderen én jezelf deze ellende en bestel voor slechts €. 9,50 een paar Veilige Voeten mee, er zijn al duizenden paren verkocht en de reacties zijn 100% positief.Tot slot:
We hopen en verwachten dat de coronaperiode aan het einde van de zomervakantie (zo goed als) voorbij is en er weer een “ouderwets” en fantastisch Huttendorp Schollevaar georganiseerd kan worden, net zoals ons dat in 2020 is gelukt!
De allerlaatste en meest actuele informatie vermelden wij primair op onze website, raadpleeg deze daarom voorafgaand én gedurende de Huttendorpweek regelmatig om volledig op de hoogte te blijven.

Hopelijk zien we iedereen, gezond en wel, weer tijdens de Huttendorpweek in de laatste zomervakantieweek van maandag 23 t/m vrijdag 27 augustus!’

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden