Logo ijsselenlekstreek.nl


Foto:

Valpreventie: Ouder worden met vallen en opstaan

Capelle - Na corona wil je vast weer gaan bewegen en gezond naar buiten kunnen blijven gaan. Daarom biedt Sportief Capelle vanaf dinsdag 29 juni valpreventie aan in jouw wijk.

Bij het ouder worden, wil je de dagelijkse dingen blijven doen in en om het huis. Daarbij is het belangrijk dat je je veilig en vertrouwd voelt met jouw lichaam. Dat betekent stevig op je benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen. Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf. Met het beweegprogramma ‘In balans’ kun je een enorme verbetering van jouw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Door verbetering van jouw houding en conditie sta je letterlijk steviger in de schoenen.

De cursusbijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Tijdens de trainingsweken voer je praktische oefeningen uit op eigen niveau.

Leren hoe te vallen, hoort niet bij de training; leren om in balans te blijven en steviger op de benen te staan wel. Je ontwikkelt sterkere benen en verbetert je evenwichtsgevoel.

Velen gingen je met succes voor. Deelnemers geven na afloop aan dat ze meer zelfvertrouwen hebben en steviger op hun benen staan. Ook hebben ze minder kans om te vallen.

‘In Balans’ is een groepscursus en bestaat uit 10 beweegmomenten en een cursusboek. De start is om 13.00 uur op 29 juni in het Huis van de wijk van Oostgaarde en je kunt je nu opgeven via Sportief Capelle 010-258 87 87 of info@sportiefcapelle.nl.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden