Foto:

Brammetjes voor de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis dankzij de BramBakfiets

Rotterdam - Een ziekenhuisopname heeft een grote impact op een kind en de ouders. Om kinderen en ouders een familiemomentje te geven om naar uit te kijken en even te laten vergeten dat ze ziek zijn, worden er in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis bijzondere projecten gerealiseerd. Zo ging vandaag, met dank aan Rotterdamse patatbakker Bram Ladage, een langverwachte wens van de Kinderadviesraad (bestaande uit (ex-)patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis) in vervulling; een te gekke bakfiets waarmee op een verantwoorde manier patat bereid kan worden voor de kinderen in het ziekenhuis.

Een oppeppertje om naar uit te kijken

Op de jaarlijkse “What Matters to You” dag, een dag waarop er met de patiënt en zorgverlener wordt stilgestaan bij wat voor hen belangrijk is, werd de bakfiets feestelijk in ontvangst genomen door de kinderen en de directeur van het ziekenhuis. Al lang stond het wekelijks kunnen eten van een patatje in het ziekenhuis hoog op het wensenlijstje van de kinderen. “Zoals je dat thuis ook doet, gezellig met je familie”, vertelt Parel, lid van de Kinderadviesraad.

BramBakfiets

En als je aan patat denkt, dan denk je natuurlijk aan Bram Ladage! De oer-Rotterdamse patatbakker ontwikkelde en doneerde de Brambakfiets; een unieke fiets met een speciale heteluchtoven, een soort gigantische airfryer, die rondgereden kan worden langs alle kinderen in het ziekenhuis. ‘’Zo kunnen we de patat op een hele verantwoorde manier bereiden, waardoor de kinderen van het Sophia weer even een zorgeloos genietmomentje kunnen ervaren. Juist voor hen moet dit mogelijk blijven’’, vertelt Wesley Ladage, directeur van het familiebedrijf.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden