Foto: Shutterstock
aangeboden door top-zwembadshop.nl

Waar moet je goed op letten als je een opzetzwembad gaat kopen?

Een eigen zwembad in je tuin was vroeger voor veel mensen een droom. Een opblaasbaar zwembad was, behalve kleine kinderbedjes, helaas duur en niet voor iedereen haalbaar. De afgelopen twintig jaar zijn opblaasbare zwembaden een stuk voordeliger én beter geworden. Echt opmerkelijk is het dan ook niet dat een privé opblaasbaar zwembad kopen om lekker te genieten, zoals een Intex zwembad, enorm populair is geworden. 

Maar welke aantrekkelijke kenmerken hebben opzetzwembaden? Wat zijn de voordelen van een eigen zwembad of jacuzzi in de tuin? In dit artikel lees je waarom iedereen met een tuin een opblaasbaar zwembad zou moeten kopen. En we geven je praktische aanwijzingen en tips als je op zoek bent naar een mooi opzetzwembad. Want als leek je weet je vaak niet goed waar je op moet letten als je een eigen zwembad zoekt, bijvoorbeeld bij Top Zwembadshop

De voordelen van een opblaasbaar zwembad

Mensen die ervoor kiezen om een eigen opzetzwembad aan te schaffen voor in de tuin, krijgen geen spijt van die keuze. Een privézwembad kopen, zoals een Intex zwembad of een ander topmerk, heeft namelijk een behoorlijk aantal voordelen. Denk in de eerste plaats vooral aan het comfort en de relaxedheid die een eigen opblaasbaar zwembad te bieden heeft. Op tropische dagen een lekkere frisse duik nemen, achter in je eigen tuin, is een ervaring die verslavend werkt. Met een opblaasbad of opblaasbare jacuzzi creëer je een hoop extra comfort voor jezelf en je naasten. Want wat is er gezelliger en comfortabeler dan samen met je partner en/of kinderen een lekkere duik in je eigen privé opblaasbaar zwembad te nemen, tijdens je vakantie of na een dag hard werken? 

Naast luxe en comfort profiteren eigenaar van een eigen opzetzwembad van de luxe dat je niet mee naar het zwembad hoeft. Je hebt jouw opblaasbare zwembad helemaal voor jezelf (en eventueel je gezinsleden), en kunt lekker privé een duik nemen zonder allemaal onbekenden om je heen. Vergeet ook niet een eigen opzetzwembad je veel tijd en moeite scheelt. Je hoeft namelijk niet op pad en wachten in de rij bij de kassa van een openbaar zwembad is ook verleden tijd. En natuurlijk is het ook fijn dat het omkleden gewoon thuis kan. Ben je klaar met zwemmen? Dan pak je heerlijk een douche (ook hier geen wachttijden) en ben je weer helemaal fris en fit!

Verder is prettig aan een eigen opblaasbaar zwembad kopen dat er genoeg te kiezen valt. Zo kun je gaan voor diverse formaten zwembaden, opblaasbare jacuzzi’s, zwembaden met of zonder een zwembadpomp, et cetera. Verderop gaan w nog in op de belangrijkste soorten opblaasbare zwembaden waaruit je kunt kiezen.

Waarom een opzetzwembad?

Een opzetzwembad in de tuin, zoals een Intex zwembad, heeft als grote voordeel dat je erg flexibel bent. Er zijn baden, vaak gemaakt van sterke materialen als kunststof en met houten frames, die je het hele jaar buiten kunt laten staan. Maar ook kun je kiezen voor een opblaasbaar zwembad dat je na het zomerseizoen weer afbreekt. Het is maar net wat je wilt: houd je ook van zwemmen als het buiten koud is? Kies dan voor een permanente jacuzzi in de tuin of een groot en sterk opzetzwembad. Vind je zwemmen in de zomer voldoende? Dan kun je volstaan met een kleiner en gemakkelijk af te breken tuinzwembad. 

Belangrijke punten om op te letten als je een opzetzwembad wilt kopen

Ben je momenteel op zoek naar een eigen opzetzwembad? Of wil je kijken wat er allemaal mogelijk is op dit gebied? Dan moet je in deze oriëntatiefase op een aantal dingen letten om goed te kiezen. Ten eerste is het soort opzetzwembad een punt van aandacht. Kies je voor een permanent opzetzwembad om het hele jaar door te kunnen gebruiken? Of je ga je voor een opzetzwembad dat afgebroken en opgeruimd kan worden als de hete maanden voorbij zijn? 

Besteed ook voldoende aandacht aan het ideale formaat van je opblaasbaar zwembad. Deze is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de tuin, maar ook van jouw wensen. Zorg ervoor dat er rond het zwembad nog voldoende ruimte in de tuin overblijft om te zitten of liggen. 

Ten slotte is het slim om te bepalen hoe je het zwembadwater wilt verwarmen. Dit kan namelijk op diverse manieren. Zo kun je kiezen voor verwarming via een warmtepomp, het opwarmen van het water via zonnecollectoren of voor het elektrisch verwarmen van zwembadwater met een dompelaar die je in het water legt. Er is keuze genoeg! Alvast veel zwemplezier toegewenst!

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden