Logo ijsselenlekstreek.nl


<p>De tienjarige Jurrello wil kinderen in Suriname helpen aan betere schoolspullen.&nbsp;</p>

De tienjarige Jurrello wil kinderen in Suriname helpen aan betere schoolspullen. 

(Foto: Cor Hulsbus)

Jurrello (10) helpt zijn leeftijdsgenoten

Capelle - De tienjarige Jurello Hildalgo is blij dat hij iedere schooldag naar PCB De Horizon mag gaan om daar met zijn leeftijdsgenootjes onderwijs te krijgen. Op zich niet bijzonder, maar deze jonge Capellenaar is eind vorige maand een online doneeractie begonnen om kinderen in Suriname op weg te helpen om nog beter onderwijs te kunnen krijgen. 

Door Cor Hulsbus

Het zwaar getroffen land in Zuid-Amerika zit in een diepe dubbele crisis en voor veel leerlingen is het absoluut niet gewoon dat zij een schooltas, rugzak of laat staan een gevulde etui mee kunnen nemen. En daar wil Jurello nu iets aan gaan doen. “Ik ving thuis een gesprek op over de situatie in Suriname en zei meteen tegen mijn moeder dat ik geen snoep en speelgoed meer wil en dat ik altijd al iets hebben willen doen voor andere mensen. Dit is nu die kans. Al mijn zakgeld gaat nu naar deze actie. Ik ben op 27 mei getart en maandag stond de teller al op 440 euro, met dank aan de donateurs. Veel familieleden hebben al gestort en daar ben ik erg blij mee. Anderen hebben schoolspullen gebracht om gingen mee om inkopen te doen. Ik ben dankbaar dat deze mensen mij helpen steeds een stapje dichterbij mijn streefdoel van duizend euro te komen om de kinderen in Suriname te helpen.
Er gaat deze week ook een brief naar mijn school (PCB De Horizon) en ik ben reuze benieuwd wat dat zal opleveren. Ik hoop dan ook dat de school me wil helpen om nog meer schoolspullen en geld op te halen zodat kinderen in Suriname ook met vergelijkbare schoolmaterialen kunnen werken. Wij hebben op school alles, zij hebben soms bijna niks”. Oom Bert is zelf ex-schooldirecteur en ex-Capellenaar en geniet momenteel van zijn pre-pensioen in Suriname.”Ik ben enorm trots op ons neefje Jurrello en weet als geen ander hoeveel hulp hier nodig is. Om die reden kan ik dan ook zeggen dat het geld zeker op de juiste plaats terecht komt. Dit land is zwaar getroffen door het coronavirus maar ook economisch maakt het een moeilijke tijd door. Daar hebben ook scholen flink onder te lijden”.
Jurello zelf zet zich elke vrije minuut in voor de actie. “Ik ben al een paar keer mee geweest om schoolspullen en rugtassen te kopen, daar geniet ik elke keer weer opnieuw van. Mijn doel is dat ik alle kinderen in Suriname kan helpen die het financieel niet breed hebben. Ieder kind een gevulde rugzak. Ik kan alles gebruiken van rugtassen, (kleur)potloden, gum, liniaal, schriften voor rekenen, taal en tekenen, leerboeken tot aan alle andere schoolbenodigdheden.”

“Maar ik zamel nu eerst voor basisschoolkinderen in kindertehuizen in. En afhankelijk van de sponsors en donaties kan ik daarna verder gaan. Op de site van getfunded kunnen mensen mijn actie vinden door van rugzak naar aktetas te zoeken. Want dat zou natuurlijk prachtig zijn, dat kinderen doorleren en later een goede baan krijgen. Dat zij dezelfde kansen krijgen als wij.”

Helpen? Kijk op getfunded.nl/campagne/16079-van-rugtas-naar-aktetas.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden