Foto:

Kinderen wekken De Nachtwacht tot leven tijdens de Toekomst Challenge-dag

Capelle - Een echte Rembrandt tot leven brengen, een kettingreactie van kinderen en materialen bouwen, een nieuw dansje bedenken samen met mascotte teQ en hockeyen met een zelfgemaakte stick. Zomaar wat uitdagingen voor de kinderen van IJsselkids tijdens de Toekomst Challenge-dag op 6 mei.

Genoeg te beleven

Een dag vol uitdagingen, dat was de Toekomst Challenge-dag. Met als doel samen met plezier in beweging blijven. Gedurende de dag kregen de kinderen verschillende opdrachten. Alle opdrachten moesten de kinderen binnen een bepaalde tijd uitvoeren. Zodra de opdracht was voltooid, kwam er weer een nieuwe opdracht. Spannend! Vooral de uitdaging om een levend schilderij te maken, sprak tot de verbeelding. De kinderen kozen ervoor om De Nachtwacht van Rembrandt tot leven te wekken. “We waren allemaal een personage uit de geschiedenisboeken”, vertelt Bram (10), “En ik mocht de commandant zijn, echt cool!”

teQ likes to move it!

Bij een andere uitdaging werd de kinderen gevraagd om samen met teQ, de mascotte van IJsselkids een nieuwe dans te maken. “De kinderen hadden niet lang nodig om danspasjes te bedenken”, vertelt pedagogisch medewerker Lara enthousiast. Tegenwoordig zijn veel kinderen actief op TikTok, een app waarmee korte muziekvideo’s gemaakt en gedeeld worden. En op TikTok wordt wat afgedanst. “In het begin was het even spannend en durfde niet iedereen mee te doen. Maar uiteindelijk stond de hele groep, met elkaar te dansen!”

Het Jaar van de Toekomst

De SWKGroep legt elk jaar de focus op een thema. In 2021 nemen we de kinderen mee naar de toekomst: een jaar vol dromen, over leven in 2050 en nieuwe trends. Het kan altijd sneller, mooier, innovatiever maar ook efficiënter en duurzamer. Alle kinderopvang-, zorg-, buurtwerk-, en onderwijsorganisaties van de SWKGroep gaan samen met de kinderen op weg naar de Wereld van 2050. De Toekomst Challenge-dag past hier perfect bij.

Over IJsselkids Kinderopvang

IJsselkids is als kinderopvangorganisatie vertegenwoordigd in Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids biedt een belevenis voor elk kind en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.

Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden