Foto: pr

Hoe zit het met elektrisch rijden in Capelle aan den IJssel?

Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Op 1 april 2021 waren er ruim 177.000 elektrische auto’s en nog eens 110.000 plugin-hybride auto’s. Het aantal (semi)publieke laadpunten is doorgegroeid naar ruim 72.000. Maar hoe staat het eigenlijk met elektrische rijden in Capelle aan den IJssel? Het kennisplatform voor elektrisch rijden www.evplan.nl zocht het uit. 

Capelle - Hierbij is gebruik gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor)Elektrische auto’s in Capelle aan den IJsselIn Capelle aan den IJssel staan 31348 personenauto’s geregistreerd. Daarvan staan er 495 (1,58%) geregistreerd als elektrische personenauto en nog eens 348 (1,11%) als plug-in hybride auto. 

Van alle auto’s in Capelle aan den IJssel wordt dus 2,69% (deels) elektrisch aangedreven. Dat is hoger dan het landelijke gemiddelde van 2,26%.

In de gemeente Capelle aan den IJssel zijn er zijn er in totaal 380 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto’s. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken.Er zijn 185 publieke laadpalen. Hier kan iedereen gebruik van maken.

Er zijn 182 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privé terrein maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel.Op dit moment zijn er 13 snellaadpunten beschikbaar in Capelle aan den IJssel.

Steeds meer elektrische voertuigen

De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,45%. Dat betekent dat er 2 elektrische auto’s per laadpaal in Capelle aan den IJssel zijn. Dat is hoger dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal). 

De verwachting is dat steeds meer inwoners in Capelle aan den IJssel overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen. Rijd je elektrisch en heb je niet de mogelijkheid om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen? En is er nog geen oplaadpunt in jouw directe omgeving? Dan kan je wellicht kosteloos een laadpaal aanvragen bij de gemeente Capelle aan den IJssel.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op: https://www.evplan.nl/laadpaal/capelle-aan-den-ijssel/ 

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden