Foto: pr

Opknapbeurt Nieuwe Vijvergebied gestart

Maandag 26 april was de Capelse wethouder Harriët Westerdijk  aanwezig bij de start van het opknappen van het Nieuwe Vijvergebied, het stukje natuur tussen de wijken Capelle-West en ’s-Gravenland. Allereerst wordt de dierenweide aangepakt. 

Capelle - De weide wordt opnieuw gedraineerd, opgehoogd, aantrekkelijk en toegankelijk. Zo komt er ook een breed pad in de weide zodat iedereen van de dieren kan genieten. Na de zomer is de rest van het vijvergebied aan de beurt.

Het opknappen van het ‘verwaarloosde’ vijvergebied is een initiatief van WOP Capelle-West en WOP ‘s-Gravenland. De Stichting WOP Ketensche Polder die hiervoor is opgericht, heeft van het Capelse Denk en Doe Mee Fonds een flinke som geld beschikbaar gekregen om de vernieuwing van het gehele vijvergebied samen met de gemeente te verwezenlijken. De dierenweide zal de eerste week van juni klaar zijn.

Daarna is de rest van het vijvergebied aan de beurt. De plannen worden nu gemaakt. Zo komen er bijvoorbeeld nieuwe speeltoestellen, natuurelementen, een upgrade voor het trapveld tot een pannaveld, meer en andere beplanting en nieuwe vijveroevers met een beter voetpad rond de vijver.

Kijk voor informatie en over de plannen op www.hetnieuwevijvergebied.nl.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden