<p>Coby Hoekstra spreekt de podcasts in.</p>

Coby Hoekstra spreekt de podcasts in.

(Foto: pr)

Het Nieuw Capels Toneel zit niet stil

Na een jaar van stilte laat het Nieuw Capels Toneel eindelijk weer van zich horen. Letterlijk! Vorig jaar maart werd, na twee voorstellingen gespeeld te hebben, de stekker getrokken uit toneelstuk Aan het eind van de aspergetijd. 

Capelle - Destijds was er nog hoop bij de vereniging dat ze in november weer op de planken konden staan, maar vanwege alle maatregelen en lockdowns bleek ook dat niet mogelijk.

Verbouwing

Ondanks dat heeft de vereniging niet stil gezeten en zijn ze begonnen aan een lang gekoesterde wens om de foyer te verbouwen. Er wordt momenteel hard gewerkt om de nieuwe foyer op tijd klaar te hebben, dat zodra de deuren weer open gaan voor publiek iedereen kan worden verwelkomt met een glaasje bubbels. 

Maar behalve klussen vergeten ze bij het Nieuw Capels Toneel niet waarom ze bestaan.

Podcasts

Samen met de leden is de vereniging op zoek gegaan naar goede ideeën om weer dichtbij hun bezoekers te komen. Eén daarvan is een podcast van 10 afleveringen over het ontstaan en het wel en wee van de vereniging. 

Rien van den Berg, oprichter van de vereniging, is samen met Rob Feleus in de pen geklommen om deze podcasts op papier te zetten zodat deze vervolgens ingesproken konden worden. De podcasts zijn te beluisteren op het YouTube kanaal van de vereniging en er zal twee keer per week een nieuwe podcast gedeeld worden.

Digitale workshop

Naast de podcast die beluisterd kan worden, kunnen bezoekers ook zelf aan de slag tijdens een workshop To be, or not to be. Tijdens deze digitale theaterworkshop wordt u mee genomen in de wereld van het theater en amateurtoneel en mag u zelf aan de slag. 

Deze workshop wordt gegeven door Hans-Pieter Stekelenburg en is geheel gratis. De workshop vindt plaats op 18 mei om 20.00 uur en inschrijven kan via secretariaat@nieuwcapelstoneel.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden