Foto: pr

Toch een feestelijke ceremonie op Comenius Lyceum

Geen ouders, broertjes, zusjes, vrienden en opa’s en oma’s erbij – op vrijdag 23 april vond er op het Comenius Lyceum Capelle een IB graduation plaats voor alleen de voormalige tto-6-leerlingen. Eerder ging de diploma-uitreiking op 9 oktober 2020 niet door vanwege de strenge coronamaatregelen. 

Capelle - De oud-leerlingen konden gelukkig wel op 23 april terugkomen op school voor de IB graduation en een gezellige reünie. Deze vijfde lichting tto-leerlingen van het Comenius College heeft het uitdagende academische International Baccalaureate (IB) English programma in de bovenbouw succesvol afgerond, en opnieuw met een score ruim boven het landelijke en wereldwijde gemiddelde. 

Veel hilariteit

Tijdens een feestelijke ceremonie werden de leerlingen toegesproken door mevrouw N. Lagerweij, de IB-docente, en door hun mentor mevrouw K. Verdel. Zij keken terug op de schoolperiode die de leerlingen heeft gevormd tot de mensen die zij nu zijn. 

Een fotopresentatie van de leerlingen van klas 1 tot met 6 tijdens de verschillende gemaakte reizen en allerlei tto-activiteiten zorgde voor een mooie illustratie hiervan. Het verhaal en vooral het filmpje van mevrouw Lagerweij leverden veel hilariteit op. 

Uitstekend

Meneer De Knegt roemde de uitstekende IB-prestaties van de Comeniusleerlingen. Na alle mooie woorden namen de leerlingen hun diploma IB-English en hun senior tto-certificaat in ontvangst, natuurlijk in caps and gowns.

Het IB-programma brengt leerlingen niet alleen academische vaardigheden bij, maar ook internationale ervaring en wereldburgerschap. 

Het bereidt hen goed voor op een universitaire studie en daarnaast wordt er gewerkt aan persoonlijke groei. Leerlingen leren inzien dat vanuit andere perspectieven naar de wereld kijken veel mogelijkheden biedt binnen en buiten de academische wereld.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden