<p>Ja! Het is dan toch gelukt! Gefeliciteerd!</p>

Ja! Het is dan toch gelukt! Gefeliciteerd!

(Foto: pr)

Afzwemmen in tijden van corona in Capelle

Voor Nora en Olivier Heijmen (nicht en neef) beiden 6 jaar oud, was het afgelopen zaterdag zover. Zij mochten hun zwemprestaties tonen om te laten zien en te beoordelen of het voldoende is voor het behalen van het zwemdiploma A.

Capelle - Nora en Olivier zijn in 2019 samen gestart, eerst in badje 1 toen over naar badje 2 en hup door naar badje 3. In maart 2020 was daar corona met gevolg een totale lockdown dus geen zwemlessen meer. 

Na enkele maanden kwam er een kleine versoepeling en werden de zwemlessen weer opgestart. Nora en Olivier pakten de draad weer op, maar eerst even een stapje terug het eerder geleerde weer ophalen en dan gelijk verder. 

Half december waren zij klaar voor het afnemen van de zwemtest, maar helaas een week voor het afzwemmen wederom een lockdown. De zwemlessen lagen nog eens drie maanden stil. Eindelijk in maart mogen er weer lessen gegeven en afgezwommen worden. Dus snel enkelen extra turbolessen volgen om aan het afzwemmen te kunnen deelnemen.

Vandaag, zaterdag 24 april gaat het dan eindelijk toch gebeuren. Helaas ze moeten dit wel zonder het bijzijn van hun familie doen, dus geen aanmoedigingen van papa’s, mama’s, oma en opa dit vanwege de nog geldende coronamaatregelen. 

Een persoon mag buiten door het raam mee kijken alle andere kunnen de zwemprestaties via Life Stream volgen. Na het afzwemmen was er buiten een echt ‘erepodium’ gebouwd, waarop Nora en Olivier en alle andere kinderen die de test goed hebben afgelegd hun wel verdiende Zwemdiploma A in ontvangt mochten nemen.

Je ziet aan hun doorzetting, de geleverde prestaties en de glimlacht op de gezichtjes dat ondanks Corona, kinderen hiermee goed mee om kunnen gaan en erg flexibel zijn. Petje af hiervoor en proficiat

De ouders zijn blij dat het zwemdiploma uiteindelijk behaald is. “Oma en opa zijn vooral heel erg trots op Nora en Olivier.”

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden