<p>Mede door het fantastische weer was het een geslaagde Koningsspelendag.&nbsp;</p>

Mede door het fantastische weer was het een geslaagde Koningsspelendag. 

(Foto: pr)

Wat gebeurt er in de buurt?

Koningsspelen in bubbels

Capelle - Op de Montessorischool Capelle zijn ze weer creatief geweest in mogelijkheden. Doordat de scholen rekening moeten houden met klassenbubbels kregen de Koningsspelen dit jaar een andere invulling. Daar waar normaal de groepen door elkaar ingedeeld zijn, werden de sporten nu met de eigen klas gedaan. Bij de sportvelden van de Zwervers waren 11 onderdelen uitgezet waaronder clinics van korfbal(KCC), volleybal(VCN),dansen (Moves Rotterdam), boksen (gegeven door een heuse wereldkampioene Roxana), atletiek, bootcamp, voetbal en softbal, ook werden er hersenkrakers gedaan of gejongleerd.

De kleuters zijn rond de school gebleven en hebben geoefend met de pedalo, basketbal, sjoelen, touwtrekken jongleren en nog meer Oudhollandse spellen. Mede door het fantastische weer was het een geslaagde Koningsspelendag.

Kleuren in de Kunst van start

Capelle - De online cursus 'Kleuren in de Kunst' van Creatief Ouder Worden is gestart. Bij deze cursus staat de kleurenleer centraal en krijgen deelnemers uitleg over de verschillende kleuren en kleurcontrasten. Ook de effecten van een koud/warm contrast en wat het gebruik met complementaire kleuren in schilderijen doet komt aan bod. Deze cursus bestaat uit 4 lessen, de eerste les gaan we in op de primaire kleuren en gaan we een kunstwerk maken met geometrische vormen en primaire kleuren. De tweede les komen de complementaire kleuren aan bod en wordt er een collage met fruit en/of groente in de complementaire kleuren gemaakt. De derde les staan de kleuren zwart en wit centraal en maken we een Op Art opdracht en de vierde les gaan we op doek schilderen met warme en/of koude kleuren. "De lessen worden in pdf gemaild, elke week houden we ook een online nabespreking. De cursus is voor inwoners van Capelle aan den IJssel gratis. Interesse, opgeven kan bij cow@kunstkringcapelle.nl.

Mindfulness

Capelle - WilFlow Mindfulness start 7 mei met een online mindfulnesstraining om te leren genieten van het leven en anders om te gaan met tegenslagen, pijn en stress. "Ben jij het zat om binnen te zitten, verveeld door corona of moe van alle ballen in de lucht houden? Wil je tijd voor jezelf en anders omgaan met stress, slaap je slecht of heb je onbestemde kwaaltjes? Dan kan een online mindfulnesstraining jou helpen. Deze training kan jou helpen beter voor jezelf te zorgen, beter met spanning om te gaan, milder te zijn voor jezelf en klachten te verminderen. De online mindfulnesstraining (ZOOM) start bij voldoende aanmeldingen vrijdag 7 mei 2021 om 19:00 uur en deze eindigt om 21:30 uur. Deze training bestaat uit acht bijeenkomsten van 2,5 uur. Voor meer informatie over de training https://www.wilflow.nl/particulieren

Mijn verhaal in Oostgaarde

Capelle - De Zellingen en Stadstrainers nodigen senioren uit Capelle aan den IJssel uit om mee te doen met de pilot Mijn Verhaal, waarbij we op foto’s vastleggen wat voor deelnemers belangrijk is in het leven en hierover in gesprek gaan. De methode Mijn verhaal is ontworpen door Stadstrainers, een groepsactiviteit waarin ouderen worden uitgedaagd om zichzelf te laten zien. Aan de hand van 10 zelfgemaakte polaroidfoto’s schrijven de deelnemers hun verhaal. De begeleiders helpen waar nodig. "Deelnemers geven zelf woord en beeld aan hun verhaal, de manier van werken zorgt gelijk voor een kwalitatieve ontmoeting tussen de deelnemers", aldus Rik Moonen, bedenker van de methode. Momenteel wordt onderzocht of deze methodiek toegepast kan worden in andere delen van Nederland. De wijk Oostgaarde in Capelle aan de IJssel krijgt de primeur. Een aantal begeleiders van de Zellingen Dagactiviteiten doen mee aan de pilot(doormiddel van een train-de-trainer) van Mijn verhaal. "Wij zoeken senioren die hun verhalen willen delen in woord en beeld. De ontmoetingen vinden plaats in de ontmoetingsruimte van de Baronie 326, Capelle aan den IJssel. Wekelijks op dinsdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur. De 7 bijeenkomsten zijn op 18, 25 mei, 1, 8, 15, 22 juni. De laatste afsluitende bijeenkomst is op dinsdag 6 juli en zal een feestelijk karakter hebben. Deelname is gratis tijdens de pilot. Aanmelden of meer informatie inwinnen kan via openinloop@zellingen.nl of telefonisch bij Dagactiviteiten de Baronie, tel. 06 330 40 886.

Wandel mee met Nierdaagse

Regio - Na het succes van vorig jaar organiseert de Nierstichting voor de tweede keer de Nierdaagse. Deelnemers wandelen in de maand juli hun eigen wandeluitdaging: met wie, hoe vaak, wanneer en welke afstand bepalen wandelaars zelf. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren en dragen daarmee bij aan de genezing van nierziekten. Hans Rommelse (56) uit Capelle aan de IJssel gaat de wandeluitdaging in juli weer aan. Hans kreeg twee jaar geleden een nier van zijn broer: "Wandelen was één van de eerste dingen die ik daarna weer oppakte. Voor de transplantatie was zelfs het huishouden doen te zwaar. Ik hoop dit jaar zoveel mogelijk geld op te halen voor genezing van nierziekten. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk dat is." Als de maatregelen het toestaan is er op de laatste dag van de Nierdaagse, zaterdag 31 juli, een gezamenlijke wandeling op een centrale locatie in Nederland. Kijk voor meer informatie en om je voor 1 juli in te schrijven op www.nierdaagse.nl.

Digimaatjes

Capelle - Zelfstandig wonende ouderen die fysiek of mentaal achteruitgaan, lopen het risico in een isolement te raken. Digitale techniek kan dit helpen voorkomen. In het proefproject E-Health krijgen 30 senioren een specialetablet,op maat ingericht. Digitaal vaardige vrijwilligers maken de senioren wegwijs op de tablet. Welzijn Capelle is op zoek naar zulke ‘Digimaatjes'! Op de speciale tablet komen bijvoorbeeld de contactgegevens van vrienden, mantelzorgers of zorgverleners, of een foto-app waarin ouderen met familie naar foto's van vroeger kunnen kijken. Maar ook informatie over activiteiten in de wijk. Zo kunnen de senioren vanuit huiscontacten leggen en makkelijker meedoen aan iets leuks in de buurt. Aanmelden kan via vip@welzijncapelle.nu of 010 - 264 02 20.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden