Foto: pr

Digimaatjes gezocht voor ouderen in Capelle

Zelfstandig wonende ouderen die fysiek of mentaal achteruitgaan, lopen het risico in een isolement te raken. Digitale techniek kan dit helpen voorkomen. In het proefproject E-Health krijgen 30 senioren een speciale  tablet,  op maat ingericht. Digitaal vaardige vrijwilligers maken de senioren wegwijs op de tablet. Welzijn Capelle is op zoek naar zulke ‘Digimaatjes’!

 Capelle - Op de speciale tablet komen bijvoorbeeld de contactgegevens van vrienden, mantelzorgers of zorgverleners, of een foto-app waarin ouderen met familie naar foto’s van vroeger kunnen kijken. Maar ook informatie over activiteiten in de wijk. Zo kunnen de senioren vanuit huis  contacten leggen en makkelijker meedoen aan iets leuks in de buurt.

Aanmelden

Mensen die zich willen aanmelden als Digimaatje vinden het leuk om met ouderen om te gaan; zijn handig met computers, tablets en mobiele telefoons; zijn geduldig en kunnen goed uitleggen; zijn 2 à 3 uur per week beschikbaar om de oudere thuis te helpen bij vragen over de tablet; en willen zich minimaal een halfjaar inzetten als vrijwilliger.

Wat biedt Welzijn Capelle?

Voor het vrijwilligerswerk als Digimaatje is een VOG nodig (Verklaring Omtrent Gedrag). Welzijn Capelle regelt dit gratis. Verder krijgen nieuwe Digimaatjes een vrijwilligersovereenkomst, een korte training over het gebruik van de tablet; een welkomsbijeenkomst; bijeenkomsten met andere Digimaatjes; en natuurlijk een vast contactpersoon binnen Welzijn Capelle. Interesse? Neem contact op met het Vrijwilligersinformatiepunt (VIP) via vip@welzijncapelle.nu of 010 - 264 02 20.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden