<p>Let op: Dit is niet de hele afbeelding, maar een uitsnede.&nbsp;</p>

Let op: Dit is niet de hele afbeelding, maar een uitsnede. 

(Foto:)

Restafval wegbrengen? In de Hoeken kan dit voortaan met een afvalpas

Capelle - Deze week ontvangen alle bewoners van de Beemsterhoek, de Purmerhoek en de Schermerhoek een afvalpas in de brievenbus. Vanaf 19 april zijn de restafvalcontainers bij de ingang van deze flats alleen nog te openen met een afvalpas.

In De Hoeken in Capelle worden in totaal 16 restafvalcontainers afgesloten. Alleen bewoners die in het bezit zijn van de afvalpas kunnen deze containers gebruiken om restafval in weg te gooien. Bewoners van de Beemster-, de Purmer- en de Schermhoek ontvangen hun persoonlijke afvalpas op het woonadres. 

Afvaltoerisme

De invoering van de afvalpas is een van de maatregelen uit het Afvalactieplan van de gemeente Capelle. De maatregel heeft als doel het ‘afvaltoerisme’ tegen te gaan: onbetaald gebruik van de restafvalcontainers door bedrijven en andere niet-inwoners. Wethouder Buitenruimte Marc Wilson: “Capelle heeft aanzienlijk meer restafval dan vergelijkbare gemeentes. Eén van de oorzaken is dat niet alleen bewoners van Capelle de restafvalcontainers gebruiken. Ook mensen van buiten de gemeente en bedrijven maken onrechtmatig gebruik van deze restafvalcontainers. Zij dragen zo ongewenst bij aan de hoeveelheid restafval in Capelle, zónder dat zij bijdragen aan de kosten voor het afvoeren en verwerken van dit afval. Voor veel Capellenaren een doorn in het oog. Met de invoering van deze afvalpas kunnen alleen de Capelse bewoners gebruik maken van deze containers.’ 

Met de afvalpas kunnen gebruikers onbeperkt en dag en nacht terecht met hun restafval bij alle ondergrondse restafvalcontainers voor de flats. De containers voor glas en papier in de buurt blijven gewoon open, dus deze kunnen zonder de afvalpas gebruikt worden. 

Tijdig legen

De restafvalcontainers in Capelle zijn uitgerust met een vulgraadmeter. Deze sensor zorgt er voor dat Irado een seintje krijgt als een container of een cluster van containers voor 80% vol is. Hierdoor kan Irado de containers bijtijds legen. Als er meerdere containers naast elkaar staan, dan meet het systeem het gemiddelde van de containers. Het kan dus zijn dat een van de containers wel vol is, maar nog niet geleegd wordt omdat deze naast een container staat waar nog genoeg afval bij kan. Het advies is dan gebruik te maken van een van de andere containers in de buurt. 

Meer informatie

De bewoners van deze flats in De Hoeken ontvangen vóór 19 april de afvalpas op hun woonadres. Per adres wordt één pas uitgegeven. Wie vragen heeft, kan terecht op de website van Irado: www.irado.nl/capelle/afvalpas.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden