<p>Henk en Kinie Kruithof vierden maandag dat zij elkaar zestig jaar geleden het ja-woord gaven.</p>

Henk en Kinie Kruithof vierden maandag dat zij elkaar zestig jaar geleden het ja-woord gaven.

(Foto: Jan van der Arend)

Hoera, Henk en Kinie Kruithof uit Capelle zestig jaar getrouwd

Capelle - Dochter Magteld Kruithof vertelt: 'Als mensen 60 jaar getrouwd zijn, hebben ze veel goede en slechte tijden meegemaakt Henk, geboren aan de Weimansweg in Rotterdam, Kinie aan de Henegouwenlaan.

Kinie is geboren als schipperskind tot het schip werd gebombardeerd in de Wilhelminahaven waardoor ze alles kwijt waren. Een nieuw schip kwam er niet maar wel een huis. Zo konden Henk en Kinie elkaar op 19-jarige leeftijd tegenkomen. Henk was bevriend met Daan de broer van Kinie. Na 4 jaar besloten ze te gaan trouwen. Kinie zei volmondig ja maar bij Henk bewogen alleen de lippen. Een eigen huis zat er niet in dus de eerste vier jaar van het huwelijk hebben ze ingewoond bij de ouders van Henk. Daar kwamen twee zoons ter wereld. Toen de eerste dochter onderweg was moesten ze eigen ruimte zoeken en verhuisde naar de Turnstraat in Sportdorp, vlakbij de Kuip. Het gezin was compleet toen er ook nog een tweede dochter bij kwam.

Tot aan de VUT heeft Henk als vrachtwagenchauffeur gewerkt. Kinie bleef thuis voor de kinderen, maar was ook vele jaren wijkdame voor de kerk. Naast het werk was Henk vooral bezig met het opknappen van auto's die ook allemaal weer verkocht werden. Soms zag Kinie een auto ineens voorbijrijden en vertelde Henk dat ook die weer was verkocht. In de kelder lagen genoeg auto-onderdelen om een auto compleet te maken.

De Turnstraat diende ook als Jeugdhonk. Iedereen was welkom en vele feestjes werden er gevierd. Met nu 60 jaar ervaring snappen wij ook waarom Henk zo vaak gevraagd werd als ceremoniemeester. Samen op vakantie, ook vaak met familie, met de tent. Later werd dat een vouwwagen gevolgd door een caravan. De Duitse Herder moest natuurlijk ook altijd mee, zonder hond geen vakantie. In de loop van de jaren is de familie flink uitgebreid. Er zijn 12 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen bijgekomen. Een hele rijkdom!

Vier jaar geleden zijn Henk en Kinie verhuisd naar Capelle aan de IJssel. Eerst was dat wennen maar de jaren gaan tellen en nu willen ze er niet meer weg. Wij als gezin wensen onze ouders mede namens onze kinderen en kleinkinderen, nog heel veel fijne jaren samen toe.'

Gefeliciteerd!

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden