<p>Bianca met enkele creatief gepimpte spijkerkledingstukken.</p>

Bianca met enkele creatief gepimpte spijkerkledingstukken.

Lockdownhobby: Bianca uit Capelle pimpt oude spijkerkleding

Capelle - Bianca van der Reijden begon al in 2019 met het pimpen van spijkerkleding. Ze kreeg een job bij de gemeente en kreeg het erg druk dus moest ze met deze hobby stoppen. Na de eerste lockdown pakte ze de hobby weer op en ze heeft inmiddels al een stuk of 19 creaties gemaakt. En ze is van plan nog veel meer creaties te gaan maken.

Door Annemarie van der Ploeg

“Ik kwam wel eens wat dingetjes tegen. Op Ibiza zag ik spijkerkleding met versiersels, maar daar betaalde je de hoofdprijs voor. En daarbij vond ik het niet eens mooi. Ook was ik een keer op een festival, waar ze ook dergelijke spijkerjasjes verkochten. Ze gingen best hard, maar ook daar betaalde je de hoofdprijs. Ik vond dat het beter kon en zo is mijn hobby ontstaan. Ik gebruik geen nieuwe spijkerkleding. Het is allemaal gebruikte kleding. In de toekomst hoop ik ooit spullen te kunnen verkopen op een braderie of een festival. Ik kan natuurlijk ook voor speciale gelegenheden een kledingstuk pimpen. Misschien heb je een dochter, die bijvoorbeeld ballet als hobby heeft. Dan kan ik haar jasje of een ander kledingstuk met dat thema pimpen. Dus zo gaandeweg hoop ik dat mensen zelf wat aanleveren, Ik heb een map met ideeën, maar tijdens een gesprek kan ik naar bepaalde wensen luisteren zodat we tot een passende creatie kunnen komen”, legt Bianca uit.

Bianca heeft geen winkel waarin al haar creaties te bewonderen zijn. “Ik moet het allemaal in mijn kast proppen. Maar als ik materialen heb, bruis ik weer van de energie en de ingevingen. Als ik dan een leuk ontwerp in mijn hoofd heb en ook de spullen ervoor heb liggen, dan maak ik het. Een vriendin had een tasje vol met hele mooie teenslippers van leer met strassteentjes. Het driehoekje wat daarop zit heb ik gebruikt om een zak van een jasje te pimpen. Dat ziet er hartstikke leuk uit. Zoiets kan je eigenlijk niet zo kopen. Als je naar een bepaald idee toe moet werken, kun je al pratende ideeën uitwisselen en zo tot een creatie komen. Ik heb nu al een kledingrek wat helemaal vol hangt en ik heb nog een hele zak met spijkergoed. Ik ben van plan om er mettertijd ook accessoires zoals tasjes bij te gaan maken. Het blijft een creatieve, oneindige hobby en dat is juist het leuke.”

Andere hobby’s van Bianca zijn schrijven en fotograferen. “Mensen zijn altijd heel verbaasd als ik zeg dat schrijven meer kost dan het oplevert. Ik betaal een grof bedrag om boeken te laten drukken, maar ook voor reclame en promotie. Schrijven en fotograferen passen wel bij elkaar. In de toekomst zou ik hier graag mijn broodwinning uit halen want voor alle drie hobby’s heb ik genoeg inspiratie. Het voordeel is dat als je een hobby uitoefent die mensen leuk vinden en je andere dingen laat zien, ze daar dan ook wel wat van willen hebben.” Meer weten? Email naar biancavanderreijden@outlook.com of kijk op https://www.facebook.com/Spijkergoed-creaties-106670081529655. Ga voor meer over de boeken van Bianca naar www.boekmanipulatie.nl.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden