Foto:

Jongerentheater Quint zoekt spelers voor familievoorstelling Kruistocht in spijkerbroek

Capelle aan den IJssel - Speel mee in de voorstelling Kruistocht in spijkerbroek!

‘… en dit,’ zei dr. Simiak, ‘is dan de materietransmitter.’ De zestienjarige Dolf wordt met een hevige klap terug de tijd in geflitst. Niet naar de Middeleeuwen, zoals hij had verwacht, maar naar het jaar 1212. Hij komt terecht vlakbij Keulen waar net een Kinderkruistocht langstrekt. Honderden kinderen bewegen zich in een lange stoet voort, op weg naar Jeruzalem om de stad te bevrijden. Hun route gaat over de steen waarop Dolf op tijd weer moet staan om terug geflitst te worden. Dolf probeert zich nog door de mensenmassa heen te worstelen en bereikt de steen. Hij gaat erop staan en doet zijn ogen dicht. Hij telt drie keer tot zestig. Achtenvijftig… Negenenvijftig… Dolf opent zijn ogen.

Te laat. Om zich heen ziet hij nog steeds ontelbare kinderen, gekleed in vieze en versleten kleding. Hij zit vast in het jaar 1212. Zo komt Dolf terecht in de Kinderkruistocht. Hij loopt mee en ontdekt hoe anders de tijd, de mensen en de omstandigheden zijn. Iedereen gehuld in kleding in aardse tinten, hij in zijn blauwe spijkerbroek uit de eenentwintigste eeuw. De kinderen trotseren van alles. Onweer. Storm. Steden waar ze niet welkom zijn. Brand. Ziekte. Dolf kan het niet aanzien en vindt dat het anders moet.

Hij organiseert troepen, ieder met een eigen taak. Hij zorgt voor voedsel, kleding, veiligheid en schept aanzien met zijn kennis. En hij komt in verzet tegen de monniken en priesters die de leiders zijn van de tocht. De kinderen volgen hen blindelings, maar Dolf denkt beter te weten en gaat tegen hen in. Dat wordt hem niet in dank afgenomen… 

Wil jij ook verdwalen in het jaar 1212? Houd je van zingen, dansen en spelen? Of ben je gewoon op zoek naar een superleuke groep met wie je een mooi verhaal gaat vertellen? Geef je dan op om mee te spelen in de familievoorstelling Kruistocht in Spijkerbroek van Jongerentheater Quint! We zijn op zoek naar 30 jongeren tussen de 12 en 23 jaar uit de regio Capelle, Krimpen en Zuidplas. Ben je jonger? We hebben ook plek voor 24 jonge spelers van 8 tot en met 11 jaar! We zoeken spelers met of zonder ervaring en met diverse culturele achtergronden zodat onze groep een mooie afspiegeling vormt van de regio. 

Aanmelden kan t/m 17 april 2021 op jongerentheaterquint.nl. Schrijf je je in?

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden