<p>De BLICK-techniekbus.</p>

De BLICK-techniekbus.

(Foto: Ilse van der Zaag)

Techniek op obs De Wonderwind in Capelle

Capelle - Wie de afgelopen donderdagen goed heeft opgelet, heeft vast de oranje bus gezien die in de Educatusstraat geparkeerd stond; de BLICK techniekbus. Op bezoek bij obs De Wonderwind.

Meester Bras tovert een lokaal om in een tijdelijk technieklokaal van alle gemakken voorzien! Hij laat op een enthousiaste wijze de leerlingen van de bovenbouw kennis maken met het vak techniek.

Onder zijn deskundige leiding leerden de leerlingen van groep 7 en 8 de afgelopen weken hoe ze een vogelhuisje of bijenhotel konden maken. Ze mochten zagen, boren, meten, lijmen, timmeren. Met een prachtig eindresultaat!

De kinderen zijn zo enthousiast, dat we de BLICK- techniekbus terug hebben laten komen. De groepen 5 t/m 8 gaan dit keer aan de slag met het maken van een windmolentje dat ook echt kan draaien en stroom kan opwekken! En dat sluit weer prachtig aan bij ons nieuwe Kernconcept ‘Evenwicht en Kringloop’. Leren door te doen en te ervaren!?

De BLICK- techniekbus zullen we niet alleen dit schooljaar, maar ook komend schooljaar met regelmaat terug gaan zien bij obs De Wonderwind!

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden