Foto: Welzijn Capelle

Verveling door corona? Volg een training bij het Kenniscentrum!

Capelle - Voor veel mensen is de enige vrijetijdsbesteding op dit moment wandelen. Maar het Kenniscentrum van CapelleDoet biedt allerlei trainingen! Goed, niet duur én coronaproof. In april en mei staat er weer van alles op het programma. Voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties, maar ook voor gewone Capellenaren. Op locatie, maar zo nodig online.

Do. 8 april, 13.30 - 15.30 uur: Kennismaking met Mindfulness

We zijn voortdurend bezig met werk, sociale leven, telefoon, social media... en verliezen daardoor soms contact met onszelf. Mindfulness-oefeningen geven weer rust en ruimte. Locatie: Huis van de Wijk Oostgaarde, Linie 5. Kosten: €15.

Di. 20 april, 13.30 - 15.30 uur: Kennismaking met Podcasts

Wat is een podcast? Deelnemers leren ze maken én gebruiken om hun organisatie beter in beeld te brengen. Locatie: CAPSLOC, Pelikaanweg 3. Kosten: €15.

Di. 20 april, 9.30 - 12.30 uur: Niet horen... maar luisteren

Ontdek de kracht van luisteren in de communicatie en sta stil bij verschillende manieren van luisteren. Leer écht luisteren in plaats van 'horen'. Locatie: CAPSLOC, Pelikaanweg 3. Kosten: €15.

Do. 22 april , 13.00 - 17.00 uur: Succesvol solliciteren (t/m 30 jaar)

Het valt niet mee om de juiste baan of vrijwilligersjob te vinden. Deelnemers ontdekken hun eigen kwaliteiten en welke branche daarbij past, en de juiste vacature vinden. Mét ijzersterke cv en motivatiebrief. Locatie: Huis van de Wijk Oostgaarde, Linie 5. Gratis.

Di. 11 mei 9.30 - 12.30 uur: Timemanagement

Timemanagement gaat over de juiste dingen doen in de tijd die je hebt. Deelnemers krijgen praktische tips om bewuster met hun tijd om te gaan. Locatie Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66. Kosten: € 15.

Di. 18 mei, 19.30 - 21.30 uur: Sociale veiligheid

Deze voorlichtingsavond is voor besturen en vrijwilligerscoördinatoren. Zij krijgen handvatten om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen binnen hun vrijwilligersorganisatie, en hoe zo nodig te handelen. Locatie: Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66. Gratis.

Do. 20 mei, 10.00 - 12.00 uur: Film als een pro met je smartphone

Filmpjes op je website en social media laten goed de juiste sfeer zien. Leer een goed filmpje maken en bewerken met een mobieltje. Locatie: CAPSLOC, Pelikaanweg 3. Kosten: €15.

Di. 25 mei, 9.30 - 11.30 uur: Laat je website bruisen!

Een goede website trekt bezoekers en zorgt dat ze vinden wat ze zoeken. Optimaliseer je website en maak hem goed vindbaar. Locatie: Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66. Gratis.

Wo. 26 mei, 9.00 - 13.00 uur: Communicatie PLUS

Voor vrijwilligers die eerder een basistraining communicatie volgden. Deelnemers leren beter, efficiënter en met meer plezier communiceren, en hoe ze andermans gedrag kunnen beïnvloeden. Met praktische oefeningen. Locatie: CAPSLOC, Pelikaanweg 3. Kosten: €15.

Aanmelden & locaties
Inschrijven voor de trainingen kan via www.capelledoet.nl/trainingen. Hier staan ook eventuele wijzigingen van locaties vermeld.

Welzijn Capelle wil dat Capellenaren elkaar (en ons) veilig kunnen blijven ontmoeten. Samen zorgen we voor een veilige omgeving. Op onze locaties draagt iedereen bij binnenkomst en vertrek een mondkapje. Zo nodig worden de trainingen online gegeven.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden