Foto: Jan van der Arend

Gedenkplaat onthuld in bibliotheek: Eerbetoon aan Hetti

Capelle - Met de onthulling van een mooie gedenkplaat nam Hetti Koster onlangs afscheid van haar collega’s bij Bibliotheek aan den IJssel. Hetti gaat nu genieten van haar pensioen, maar in de bibliotheek zal ze niet snel vergeten worden.

Hetti is namelijk initiatiefnemer van een heel belangrijk onderdeel van de bibliotheek: De Eregalerij van Bibliotheek aan den IJssel. Die draait om een groep van 62 schrijvers uit Capelle en Krimpen. En hun boeken hebben een speciaal plekje in de bibliotheek. Hetti: ‘Het is een soort bieb in een bieb. Je laat het lokale aspect terugkomen. En de schrijvers hebben regelmatig contact met elkaar. Ze vinden elkaar hier in de bibliotheek. Ze leren van elkaar en stimuleren elkaar. Dat is erg belangrijk.’ Hetti is heel blij met de gedenkplaat die nu op de boekenkast pronkt: ‘Wat een eer, echt heel leuk!’

De schrijvers van de stuurgroep achter de Eregalerij hopen dit najaar een Schrijversdag volgepland met leuke workshops voor lokaal schrijftalent te organiseren. Wil je meer weten over de Eregalerij voor schrijvers uit Capelle en Krimpen? Kijk dan op www.bibliotheekaandenijssel.nl/eregalerij.html.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden