Foto:

Duurzame oplossingen uit Capelle aan den IJssel onderweg naar Den Haag

Capelle - Raadsleden (en kandidaten) van de ChristenUnie in Capelle aan den IJssel hebben zaterdag meegefietst in een estafette naar Den Haag. Met de actie willen ze aandacht vragen voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde.  

De ChristenUnie vindt het belangrijk om een stem te geven aan de regio’s van Nederland. Daarom worden lokale initiatieven voor het behoud van de aarde verzameld en naar Den Haag gebracht. Tijdens een estafette van ruim 1700 kilometer werd door meer dan 90 gemeenten het stokje doorgegeven. Bij elke etappe werd een lokaal initiatief toegevoegd.

Hilde Groenendijk stapte afgelopen zaterdag zelf op de fiets om haar lokale oplossing naar Rotterdam te brengen. “Wij kiezen voor een aarde die we netjes door willen geven aan volgende generaties. Lange afstandsfietspaden dragen hier op een mooie manier aan bij en wij geven deze oplossing mee als inspiratie voor heel Nederland. Fietsen is gezond en duurzaam. Als mensen minder met de auto gaan en meer op de fiets stappen zal dit minder uitstoot opleveren en het milieu beschermen. Zo vormt het weer een bouwsteen voor een duurzame toekomst voor de kinderen die vandaag opgroeien.” Bij de Erasmusbrug werden de ideeën van de omliggende gemeentes in ontvangst genomen door Carola Schouten.

Laat in de middag kwamen alle routes samen in Amersfoort. Daar werden alle lokale oplossingen in ontvangst genomen door Carla Dik, die alle initiatieven meenam naar Den Haag. “Ons ideaal is om de aarde zó te beheren, dat we rekening houden met anderen. We mogen genieten van de aarde en moeten hem netjes doorgeven aan volgende generaties. Al deze lokale oplossingen geven ons hoop dat dat ook echt lukt. Ze inspireren ons, want ze voeden onze hoop en versterken onze daadkracht” aldus Carla Dik.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden