Brief aan weggebruikers Algeracorridor: ‘Wees eens lief voor je buren’


Foto:

Brief aan weggebruikers Algeracorridor: ‘Wees eens lief voor je buren’

Capelle - Een brief van Roger Roszek en Rob Tol uit Capelle: ‘Wees eens lief voor je buren en wordt er zelf beter van. De coronacrisis treft ons allemaal en van alle kanten bereiken ons prikkels  die we liever niet zouden horen en voelen.

Wat zou het mooi zijn als wij nu elkaar zouden kunnen ontlasten. Een beetje rekening met elkaar houden en van elkaar houden. Het zou een ontzettend positieve impuls kunnen zijn in deze dichtbevolkte omgeving. 

Nu velen van ons slechter slapen vanwege spanningen als gevolg van de coronacrisis is het in ieders belang dat wij onze rustmomenten koesteren en zonder teveel fijnstof een ommetje kunnen maken in onze wijk.

Bewoners van Capelle aan den IJssel in ’s-Gravenland en Middelwatering willen aan alle gebruikers van de Algeraweg en de Abram van Rijckevorselweg vragen om rekening te houden met ons, door je snelheid aan te passen naar de aldaar geldende maximum snelheid. 

Het zou zoveel overlast wegnemen en wij weten zeker dat als jij, je bewust houdt aan deze maximum snelheid en denkt aan de goede daad die je voor de omwonenden doet, je er zelf ook een goed gevoel van krijgt.

Kunnen we op je rekenen?

Roger Roszek en Rob Tol – Bewoners ‘s-Gravenland

Slaapgebrek en luchtvervuiling (6 sigaretten per dag)

Het aantal van zo’n 45.000 auto’s, motoren en vrachtwagens dat dagelijks gebruik maakt van de Algera corridor zal door corona en het winterse weer minder zijn geworden. Door de avondklok wordt er echter ’s-avonds harder gereden dan de maximale snelheid. Hierdoor ontstaat geluidsoverlast van meer 50 tot 70 db. Geluid met een gemiddeld niveau boven 55 dB(A) wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) als gevaarlijk voor de volksgezondheid beschouwd, omdat dit een zwaar verstoorde nachtrust veroorzaakt. En een verhoogde kans op de ontwikkeling van een hoge bloeddruk en een vernauwing van de kransslagaders. Tevens is de uitstoot van fijnstof vaak hoger 40 microgram per m3. Dit zijn 6,4 sigaretten per dag in onze regio blijkt uit onderzoek van Milieudefensie.’

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden