Capelle heeft nu een ‘Veilige Veste’


<p>Aan de Burgemeester Schalijlaan in Capelle is de &lsquo;Veilige Veste&rsquo; geopend. </p>

Aan de Burgemeester Schalijlaan in Capelle is de ‘Veilige Veste’ geopend.

(Foto: )

Capelle heeft nu een ‘Veilige Veste’

Capelle - Aan de Burgemeester Schalijlaan in Capelle is maandenlang gewerkt aan de verbouwing van een kantoorpand tot ‘Veilige Veste’. Niemand zou zich moeten verstoppen of opgesloten worden als bescherming tegen geweld terwijl de daders vrij rond lopen. Dat is toch de wereld op z’n kop? Daarom ontwikkelde Fier de Veilige Veste. Het pand is eind vorig jaar opgeleverd en wordt deze maand in gebruik genomen.

De Veilige Veste is eigentijdse voorziening waar slachtoffers van geweld, uitbuiting en misbruik een totaalpakket van opvang, hulp en bescherming krijgen. Een plek waar meisjes en jonge vrouwen een veilig onderkomen vinden en kunnen werken aan hun toekomst. Zonder zich te hoeven verstoppen. Met de Veilige Veste startte Fier een offensief tegen geweld. Fier is het landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. In de Veilige Veste wordt gespecialiseerde zorg in een veilige en beschermde omgeving gecombineerd met een kennisfunctie gericht op ontwikkeling, innovatie, onderzoek en opleiding.

Toekomst

De eerste Veilige Veste staat in Leeuwarden. Een concept dat werkt en navolging verdient. Daarom een tweede Veilige Veste in Capelle aan den IJssel. Capelle heeft veel te winnen bij een eigentijds en gespecialiseerd zorg- en behandelcentrum. Een centrum dat er is voor de kwetsbare kinderen en jongeren. Om hen te helpen weer een toekomst op te bouwen zodat ze mee kunnen draaien in de samenleving. Meer kinderen, jongeren en gezinnen in hun (veer)kracht, minder afhankelijkheid van zorg. Meer jongeren met een toekomstplan: met een betere schoolcarrière en kansen op de arbeidsmarkt. Meer kinderen en jongeren die kansrijk, gezond en veilig opgroeien: rechtop in een wereld zonder geweld.

Vrijwilligers gezocht

Fier is nog op zoek naar werknemers en vrijwilligers die zich willen verbinden aan de Veilige Veste in Capelle. Wil jij bijdragen aan de missie: het stoppen en voorkomen van geweld, en het bieden van hulp bij de gevolgen van geweld? Dan kun je een kijkje nemen op www.werkenbijfier.nl of een mailen naar hr@fier.nl. De Veilige Veste staat aan de Burgemeester Schalijlaan 70.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden