Dier van de week: Dit trio zoekt een nieuw huis


Foto:

Dier van de week: Dit trio zoekt een nieuw huis

Capelle - De IJssel en Lekstreek zet regelmatig een asieldier van Dierenopvangcentrum Krimpen aan den IJssel in de spotlights. Deze keer zijn dat er zelfs drie! Sam, Kalfje en Pepijn zijn 2, 4 en 6 jaar en afkomstig uit hetzelfde huis. In de opvang trekken zij erg naar elkaar toe en hebben ze veel steun aan elkaar. Om deze reden wil de dierenopvang hen als trio gaan herplaatsen. ‘We kunnen het niet over ons hart verkrijgen om Pepijn alleen te herplaatsen zonder zijn maatjes Sam en Kalfje. Ze liggen altijd bij elkaar en wassen elkaar.’

Ze willen graag samen uit de opvang vertrekken naar een rustig en ruim thuis. De nieuwe baasjes moeten er rekening mee houden dat ze mogelijk langere tijd nodig hebben om te wennen.
Pepijn is een gecastreerde kater van 6 jaar. Met geduld en wat lekkers win je zijn hartje voor je en ontpopt hij zich tot een vriendelijke kroelkat die dolgraag op schoot komt zitten bij je. Sam is 2 jaar. Sam is graag in je buurt en kijkt waar je mee bezig bent. Als hij je vertrouwt vindt hij het heerlijk om bij je te zitten. Sam heeft last van contact allergie. De dierenopvang adviseert dan ook om Sam, Kalfje en Pepijn natvoer zonder toevoegingen te geven, en op dezelfde standaard brokjes te houden. Kalfje is 4 jaar en erg bang en verschuild zich veel. In eerste instantie blaast hij tegen je, maar kent hij je dan geniet hij ook van de aandacht en krijg je voorzichtig kopjes.

Wil je meer weten over dit trio of kun je ze een huisje bieden? Mail dan naar krimpen@dierenbescherming.nl.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden