Nieuwe kunst in de Kleine Zeeheldenbuurt


<p>Vanwege de coronamaatregelen is het kunstwerk onthuld door de buurtkinderen.</p>

Vanwege de coronamaatregelen is het kunstwerk onthuld door de buurtkinderen.

(Foto: )

Nieuwe kunst in de Kleine Zeeheldenbuurt

Capelle - Kunst in de buitenruimte en leefbaarheid voor de bewoners in de Kleine Zeeheldenbuurt, Capelle aan de IJssel West. Het initiatief van het WOP (2016) om een Kunstwerk (Koopvaardijschip ‘de Bestevaer’) te plaatsen als entree van de wijk en verfraaiing van het dorpsgezicht is gecombineerd met een verbetering van de veiligheid en vergroening op de locatie; dus een win-winsituatie. Op donderdag 21 januari 2021 is het kunstwerk geplaatst. 

Het kunstwerk is een vlaggenschip waarmee de cultuurhistorische verbinding van de wijk met het water en Hollandsche IJssel wordt benadrukt. Het schip en de passende locatie dragen bij aan de verfraaiing van het historische dorpsgezicht en entree van de Zeeheldenbuurt. De leerlingen van het IJsselcollege onder de begeleiding van schoolstaf dragen bij aan de kunstcultuur maar hebben vooral in dit project hun vakbekwaamheid getoond bij het construeren/ snijden en lassen van een koopvaardijschip in cortenstaal dat is geplaatst op een dukdalf. 

De locatie hoek Piet Hein- en Nijverheidstraat is verfraaid; de entree verbeterd en veiliger door het vrijmaken van het trottoir, herschikking van de afvalbakken en toegankelijkheid van de parkeergelegenheid. De uitvoering vond plaats in overleg met diverse gemeentelijke instanties en is door professionals gerealiseerd waarbij de betrokkenheid en zelfwerkzaamheid van de buurtbewoners een belangrijke bijdrage was. 

Er was samenwerking met individuele wijkbewoners die op hun beurt weer vertegenwoordigd werden door buurtgroep, WOP en BIZ, de gemeente (wijk coördinatie, gebiedsregie, verkeersveiligheid, stadsbeheer, MaakCapelle, Kunst in West initiatief, Denk en doe mee fonds) en professionele (aannemers-)bedrijven.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden