Trotse juf Annemay deelt het gedicht van Zubeyr Ahmed


<p>Het gedicht van Zubeyr Ahmed.&nbsp;</p>

Het gedicht van Zubeyr Ahmed. 

(Foto:)

Trotse juf Annemay deelt het gedicht van Zubeyr Ahmed

Capelle - Dit mooie bericht met een nog mooier gedicht (hey, dat rijmt!) kregen we van juf Annemay van den Heuvel van OBS Klim-Op:

‘Thuiswerken valt voor niemand mee in deze tijd. De scholen zijn dicht en kinderen verlangen niets anders dan weer met elkaar op school te kunnen zijn. Vanuit Welzijn Capelle werd er aan ons als bovenbouwleerkrachten van verschillende scholen in Capelle gevraagd om een creatieve thuiswerkopdracht aan de leerlingen te geven. De vraag was om een lichtwens voor de wijk te schrijven. Het doel van de opdracht is kinderen een positieve boodschap te brengen over licht, hen deze weer door te laten geven aan anderen en hiermee de positieve boodschap als een lopend vuurtje door de wijk te verspreiden. Omdat wij in groep 8 heel erg bezig zijn met positiviteit, wij dit super belangrijk vinden en ze mij zelfs ook weleens ‘juf positiva’ noemen, zijn de kinderen gelijk vol enthousiasme aan de slag gegaan. 

Omdat ik zo trots ben op de resultaten en vooral op één gedicht in het bijzonder, wilde ik dit naar de krant sturen. Ik denk namelijk dat juist dit gedichtje de mensen raakt en de boodschap goed overbrengt. Het gedicht is geschreven door Zubeyr Ahmed. Hopelijk brengt het wat licht in deze donkere periode en zouden jullie dit gedichtje in de krant willen publiceren.’

Gedicht over licht

Alles was donker
Maar we volgeden het licht
en soms voelde ik me somber
Maar het eind was al in zicht
Naar een kaars staren
en een eind varen
Een virtuele knuffel
en een warme kruik
Niks meer zeggen
Terwijl ik lig op mijn warme buik

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden