Minder autodiefstallen in Capelle aan den IJssel


Foto: Shutterstock

Minder autodiefstallen in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - In de afgelopen 5 jaar is het aantal autodiefstallen in Capelle aan den IJssel flink afgenomen. Vergeleken met 2016 zijn er vorig jaar 23 procent minder auto’s gestolen. 

Als het aankomt op autodiefstallen, lijkt Capelle aan den IJssel de afgelopen jaren een stuk veiliger te zijn geworden. 5 jaar geleden werden in de eerste 9 maanden van het jaar nog 62 auto’s gestolen, maar dat is in 2020 gedaald tot 48 auto’s. Sinds 2016 daalde het aantal diefstallen ieder jaar, tot 27 in 2019, alleen in 2020 is het aantal weer opgelopen. Dit concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van data van de politie. 

Het dalende aantal autodiefstallen is positief nieuws voor iedereen met een auto in Capelle aan den IJssel. Een vermindering van het aantal diefstallen leidt namelijk tot een verlaging van de autoverzekeringspremie. Hoe kleiner de kans dat een auto wordt gestolen in een bepaalde regio, hoe minder risico verzekeraars toekennen aan deze regio. Door deze manier van risicobepaling kan dezelfde auto in Capelle aan den IJssel veel goedkoper zijn om te verzekeren dan in Rotterdam, waar jaarlijks veel meer auto’s worden gestolen.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden