Foto: Heembouw

Woningen aan de Wiekslag in Capelle worden duurzaam

Capelle - Woningcorporatie Havensteder heeft met Heembouw in november 2020 een Design and Build overeenkomst gesloten voor de verduurzaming en groot onderhoud van 288 woningen aan de Wiekslag en omgeving in Capelle aan den IJssel. De woningen gaan van energielabel F/G naar label B/C.

De werkzaamheden die Heembouw aan de 288 appartementen gaat uitvoeren, bestaan uit het na-isoleren van de gevels, het isoleren van het dak en de plafonds van de bergingen, vervangen van de kozijnen en het aanbrengen van een nieuw mechanisch ventilatiesysteem. Naast de energetische verbeteringen worden ook de gevels gereinigd en deels opnieuw gevoegd, de garagedeuren vervangen en de portieken verbeterd.

De afgelopen periode zijn de technische opnames uitgevoerd en is 70 procent draagvlak behaald. De verwachting is dat de werkzaamheden medio januari 2021 starten.

Dit project volgt uit de langdurige samenwerking van Heembouw met Havensteder, waarvoor in februari 2019 een overeenkomst is gesloten. Samen met 3 andere samenwerkingspartners gaat Heembouw de komende jaren 3.500 woningen verduurzamen in Rotterdam en omgeving.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden