Foto:

Taalcoaching Capelle opent het nieuwe jaar met een digitale pubquiz

Capelle - Afgelopen donderdagavond 7 januari heeft Taalcoaching Capelle het nieuwe jaar ingeluid met een digitale pubquiz waaraan ruim 20 taalcoaches deelnamen. Voorafgaand daaraan stond voorzitter Harrie Sprengers stil bij het afgelopen jaar dat natuurlijk ‘voor alle initiatieven waarin ontmoetingen tussen mensen centraal staan, een jaar vol hindernissen is geweest’. Niet alleen voor de 120 taalcoaches maar zeker ook voor de taalvragers maakte het coronavirus de vertrouwde manieren van lesgeven lastig. Desondanks zijn vele taalcoaches erin geslaagd op een of andere manier met hun leerling in contact te blijven en les te geven.

“We zien ook dat – en mag ik zeggen ondanks de leeftijd van velen van u- steeds meer taalcoaches gebruik weten te maken van digitale hulpmiddelen: wie had er begin 2020 gehoord van Zoom, Whereby, Facetime en noem ze allemaal maar op? Wij beseffen dat het nooit een volwaardige vervanging kan zijn van het directe contact, maar het is een onmisbaar hulpmiddel gebleken en dat zal het de komende tijd ook blijven!” En Harrie sloot zijn korte speech als volgt af:

“We hebben als bestuur natuurlijk heel veel zin in het nieuwe jaar, we blijven werken aan versterking van onze organisatie, aan vergroting van onze naamsbekendheid, aan onze aanwezigheid in de verschillende wijken van Capelle, maar het allerbelangrijkste is en blijft jullie werk als taalcoach, jullie bijdrage aan de participatie van onze taalvragers door versterking van hun taal – en communicatieve vaardigheden, hetzij in één op één contacten hetzij in conversatiegroepjes en het liefst nog in allebei.”

Daarna werden de deelnemers aan de pubquiz getest op hun kennis van de Nederlandse taal en literatuur. Ook was er een onderdeel “wat zeggie’? waarin een aantal vragen over het Rotterdamse dialect werden voorgelegd, een onderdeel waar de meeste taalcoaches minder goed op scoorden. Winnaar van de quiz werd uiteindelijk Theo Dirks met 43 punten. Hij kreeg, net als de nummers 2 en 3, een waardebon voor een lekkere lunch bij Brownies & Downies op het Stadsplein.

Bent u nieuwsgierig geworden, doe dan zelf onze pubquiz thuis via www.taalcoachingcapelle.nl ( kijk in de rubriek ‘Nieuws’) . 

En natuurlijk, als u uw kennis van de Nederlandse taal wil inzetten om medeburgers te helpen volwaardig mee te doen aan onze Capelse samenleving – en daarvoor is taal hét middel bij uitstek – meldt u dan aan als taalcoach ( het kost u maar 1 of 2 uurtjes per week) via dezelfde website www.taalcoachingcapelle.nl.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden