Radio Capelle en MLB Media gaan samenwerken


Foto: MLB Media

Radio Capelle en MLB Media gaan samenwerken

Capelle - Radio Capelle en MLB Media slaan de handen ineen om de Capellenaar van een betere nieuwsvoorziening te kunnen voorzien. In de komende jaren zullen beide media-instanties elkaar redactioneel ondersteunen. Om de controlerende rol te garanderen hebben beide partijen duidelijk uitgesproken onafhankelijk te blijven.De samenwerking tussen Radio Capelle en MLB Media zal bestaan uit het uitwisselen van artikelen en het samen oppakken van onderwerpen die spelen binnen de Capelse samenleving. “Beide organisaties zijn voor en door de Capellenaar gemaakt. Een mooie basis voor een samenwerking”, aldus Youp Kruithof, hoofdredacteur van Radio Capelle. Beide media-instanties hebben uitgesproken elkaar te ondersteunen met de nodige kennis.

Op termijn zal ook de mogelijkheid onderzocht worden om samen een radioprogramma tot stand te brengen. De gesprekken daarvoor zijn al in volle gang. Om de mediapluriformiteit niet te laten afzwakken, hebben beide partijen uitgesproken kritisch op elkaar te blijven. Radio Capelle en MLB Media zien in deze samenwerking een mooie kans om de Capelse nieuwsvoorziening een kwaliteitsimpuls te geven. “We zien dat er steeds meer Capellenaren behoefte hebben aan lokaal nieuws. Dat merken we bij Capelle Nieuws vooral door het aantal websitebezoeken”, reageert Michel van den Bos, hoofdredacteur van Capelle Nieuws, op de samenwerking.

Meerdere samenwerkingen
Het is niet de eerste samenwerking die Radio Capelle aangaat. Eerder ging de lokale omroep een overeenkomst aan met het Capelse Capsloc. Daarnaast is er een intensieve samenwerking met de Lokale Omroep Krimpen en voorheen Omroep Zuidplas. Momenteel lopen er ook gesprekken met RTV Rijnmond voor een intensievere samenwerking. Ook worden de mogelijkheden rondom een samenwerking met de journalistieke opleidingen in Nederland onderzocht.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden