Veiligheid staat voorop bij BSO Heksenketel


Foto:

Veiligheid staat voorop bij BSO Heksenketel

Capelle - Wat is veiligheid en wie zorgen ervoor dat we veilig zijn? Kinderen van BSO Heksenketel van IJsselkids Kinderopvang kregen antwoord op deze vragen tijdens de maand van de veiligheid. Zelfs het leger kwam langs.

Op buitenschoolse opvang Heksenketel van IJsselkids in Capelle aan den IJssel hebben ze de maand van de veiligheid afgerond. Met spel en informatie, passend bij de leeftijd, maakten de kinderen kennis met dit thema. Want veiligheid kom je overal tegen. Zo haalden de jongste kinderen hun verkeersdiploma op het plein van de BSO. Maar dat diploma haalden ze alleen, als ze hun eigen gemaakte borden herkenden. Dus dat kon bijna niet verkeerd gaan. Zeker niet, omdat de oudste kinderen er waren om de kleintjes te hulp te schieten.

Landmacht
 “Stoer hoor, maar bent u ook wel eens bang?” Die vraag konden kinderen stellen aan Bart Jan Geers. Deze veteraan vertelde hoe de Landmacht zorgt voor veiligheid in Nederland en daarbuiten. Geers beantwoorde geduldig alle vragen die de kinderen hadden verzonnen. En hij liet ze zelf ervaren hoe het is om met volledige uitrusting te lopen. “Het voelt heel zwaar om alles te dragen dus ik begrijp wel dat ze heel veel moeten trainen om zo sterk te worden”, zei een van de kinderen.

Ziekenhuis
 Maar wat nou als het toch misgaat? Hoe voorzichtig je ook bent? Dan ga je naar het ziekenhuis. BSO Heksenketel had zijn eigen hospitaal. Alle kinderen en knuffels konden een verbandje krijgen en op de brancard liggen. Gelukkig was niemand echt gewond. Ook wel logisch, want de kinderen zijn heel slim als het om veiligheid gaat. Zo bedacht een meisje van zeven een goed idee om het oversteken veiliger te maken. “Wat nou als er hekjes omhoog komen als het licht op rood gaat? Dan kunnen de mensen veilig oversteken!” Kortom: het is nergens zo veilig als op BSO Heksenketel.

Over IJsselkids

IJsselkids is als kinderopvangorganisatie vertegenwoordigd in Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids biedt een belevenis voor elk kind en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen. 

Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden