Foto: Pexels.com

Tocht op wielen voor rechtszaak tegen Shell

Rotterdam - Op je rolschaatsen, je fiets of met een e-scooter door de straten van Rotterdam rijden om geld op te halen voor de rechtszaak van Milieudefensie tegen Shell? Op 22 november kan dat! Dan organiseert Milieudefensie de fossielvrije wielen sponsortocht. Alles met wielen mag meedoen zolang het maar niet op benzine of diesel rijdt. Dus haal je skateboard uit het vet, pak je step, fiets of e-scooter en rijd op 22 november mee. De tocht gaat langs 3 Shell tankstations in Rotterdam.

Grootste vervuiler

Shell is de grootste vervuiler van Nederland en een van de tien grootste vervuilers van de wereld.

Daarom is Milieudefensie een rechtszaak gestart. Via de rechter wil Milieudefensie afdwingen dat Shell in 2030 45% minder broeikasgassen uitstoot. Zodat het bedrijf op 0 uitstoot in 2050 kan zitten. Door mee te doen aan de wielentocht, of een deelnemer van de tocht te sponsoren, kan je je steentje bijdragen om de rechtszaak van Milieudefensie te bekostigen. Jouw bijdrage kan ervoor zorgen dat Milieudefensie deze rechtszaak wint, dat is belangrijk want daarmee kunnen grote stappen tegen klimaatverandering worden gezet. Doe je mee?

Tocht op wielen

Als deelnemer vraag je in aanloop naar de tocht of mensen je willen sponsoren. Dit alles coronaproof. De deelnemer of sponsor kan zelf bepalen hoeveel hij /zij wil sponsoren. Zo laat je samen zien aan Shell dat jullie hun vervuilende producten niet per se nodig hebben om te kunnen rijden. Win- win!

Wanneer: 22 november

Waar: Centrum Rotterdam, exacte locatie volgt. (goed bereikbaar met OV)

Tijd: Van 13:00 tot 15:00

Hoe: Je kan je opgeven via
- via facebook.com/okrotterdam
- rotterdam@operatieklimaat.nl

Voor meer informatie, kijk op facebook.com/okrotterdam. Neem bij vragen contact op via Messenger of rotterdam@operatieklimaat.nl.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden