<p>Het cadeautje voor mantelzorgers.</p>

Het cadeautje voor mantelzorgers.

(Foto: Cedrah)

Waardering voor mantelzorgers Woonzorgcentrum d'Amandelhof

Capelle - Op 10 november vierden we landelijk de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop we mensen verrassen die zorgen voor een ander. Ook in Woonzorgcentrum d’Amandelhof in Capelle aan den IJssel.

Onmisbare schakel
Mantelzorgers: hoe waardevol en belangrijk zijn zij. De bewoners van d’Amandelhof kijken uit naar hun bezoek. Gewoon gezellig samen een kopje koffie drinken. Mantelzorgers ontlasten het zorgpersoneel: zij wassen de kleding, doen wat licht huishoudelijk werk of doen een boodschapje. Zij zijn de onmisbare schakel in het contact tussen zorgpersoneel en bewoners.

Hart onder de riem
In de afgelopen tijd was dit alles niet vanzelfsprekend. Wat misten de bewoners het gezelschap van familie enorm, toen bezoek een tijd lang niet mogelijk was. Wat gaf het een machteloos gevoel bij de mantelzorgers dat zij niet op bezoek konden komen. Wat zijn we blij dat bezoek nu weer mogelijk is.


Om de mantelzorgers te laten merken hoe zij gewaardeerd worden, krijgen zij op de Dag van de Mantelzorg een cadeautje. En dat waarderen zij: ‘Wat een leuke verrassing!’. Een van hen zegt beschroomd: ‘Maar ik ben de afgelopen tijd bijna niet geweest.’ Nee, misschien wel juist daarom. Als een hart onder de riem.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden