Nieuwe cursussen bij Hersenletselcentrum

Capelle - Het Hersenletsel-Afasiecentrum start binnenkort met 2 nieuwe cursussen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en/of hun partner, naasten of mantelzorger.

Op 9 november start de Partnercursus ‘Stilstaan bij jezelf’. Deze cursus is specifiek voor partners van mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase. In de cursus is veel ruimte voor uitwisseling met lotgenoten. Naast het gesprek wordt er gebruikt gemaakt van creatieve werkvormen. Op die manier krijgen de deelnemers de gelegenheid om stil te staan bij hun eigen situatie, op zoek naar meer veerkracht en vitaliteit.   

De cursus wordt gegeven op het Hersenletsel-Afasiecentrum, De Linie 5a, Capelle a/d IJssel op maandag van 16.00 uur tot 17.30 uur. De data zijn 9, 16, 23 november, 14 december 2020 en 11 januari 2021. De bijdrage voor 5 bijeenkomsten is €15,-.

Op 16 november start de ‘Communicatiecursus voor mensen met afasie’. De centrale vraag is: Hoe kun je goed contact maken, als de communicatie beperkt is? Communicatie kan door hersenletsel erg veranderen. Denk aan het praten, begrijpen, lezen, schrijven, onthouden en interesses. 

De cursus is voor mensen met afasie en een gesprekspartner. Dat kan de partner zijn, maar ook een familielid, vriend of hulpverlener. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten. Bij elke bijeenkomst krijgt u informatie, oefeningen en adviezen. 

De cursus wordt gegeven op het Hersenletsel-Afasiecentrum, De Linie 5a, Capelle a/d IJssel op maandag van 13.00 – 14.30 uur op 16 november, 23 november, 21 december. De bijdrage voor deze 3 bijeenkomsten is €10,- per tweetal.

Voor meer informatie of aanmelden voor beide cursussen kan via hersenletsel@zellingen.nl of via 010 - 442 53 61.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden