Foto:

Bisque en borrelbox: Fuiks start weer met afhaalgerechten

Capelle - Vanaf vrijdag 30 oktober tot en met zondag 1 november kunnen gasten weer een weekend lang gerechten afhalen bij restaurant Fuiks Eten en Drinken. Het restaurant serveert komend weekend verschillende gerechten die speciaal voor het afhalen ontwikkeld zijn. Op die manier wil Fuiks mensen thuis een restaurantervaring bieden. “Alles is zo ontwikkeld dat de smaken ook thuis op restaurantniveau zijn.’’

Het is inmiddels twee weken geleden dat alle horecazaken moesten sluiten door de ‘lockdown light’. Waar andere restaurants direct zijn gestart met afhalen en bezorgen, begint Fuiks Eten en Drinken pas vanaf vrijdag met afhaalgerechten. “Een bewuste keuze’’, licht eigenaar Marinus Rien Bothof toe. “We willen dat onze gasten thuis uit eten gaan en kunnen genieten van comfort food waar je blij van wordt. Dat betekent dat de kwaliteit van de gerechten van restaurantniveau moet zijn, ook als het bij de gasten thuis aankomt. Daarom hebben we de afgelopen weken gebruikt om gerechten te ontwikkelen die hier aan voldoen.’’

Bisque van rivierkreeft uit de Krimpenerwaard
Een van de gerechten die de chefs hebben ontwikkeld is een bisque. Deze kreeftensoep wordt gemaakt van rivierkreeften uit de Krimpenerwaard met Provençaalse rouille. Bothof: “Rivierkreeften zijn een bekende plaag in Nederland. Ze vreten zich een weg in de kades en verwoesten de natuur. Al voor de nieuwe lockdown hadden wij gerechten met deze rivierkreeften op onze kaart staan. Omdat deze kreeftjes erg vol van smaak zijn, maar ook om deze plaag te bestrijden. Daarom verwerken we deze week 6.000 rivierkreeften tot een heerlijke bisque.”

Borrelbox met bijpassende wijnen
Behalve de bisque komt het restaurant ook met een speciale borrelbox en bijpassende wijnen. Bothof: “Ook tijdens Zoom borrels en thuisborrels in kleine kring willen mensen genieten van lekkere borrelhappen en mooie wijnen. Daarom hebben onze chefs en bediening een borrelbox samengesteld met dertien verschillende happen. Alles is huisgemaakt, waaronder de gravad lax van verse zalm en de roomboter bladendeeg kaaskoekjes. Wie de box komt afhalen, zal zien dat onze chefs de Pata Negra a la minute afsnijden. Kortom, thuis genieten.’’

Verdere plannen
Het restaurant heeft nog meer culinaire plannen voor na het weekend. Bothof: “We willen ons Fuiks Buiten terras met containerbar deze winter omtoveren tot een buitenkeuken, speciaal voor het afhalen. Daar kunnen onze chefs op open vuur allerlei gerechten bereiden. Die plannen zijn we nu aan het uitwerken. Eerst gaan we ons dit weekend focussen op de bisque en borrelbox. Aanstaande zondag maakt onze patisserie een heerlijke chocoladetaart. Die is ook zeker de moeite waard.’’

Wie dit weekend een gerecht wil afhalen kan vanaf donderdag online bestellen  via www.fuiks.nl. Het restaurant laat per tijdsslot slechts enkele mensen toe om zo de anderhalve meter goed te kunnen waarborgen.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden