Foto: Esther Lammers-Pille

Kinderen van IJsselkids zetten zich in voor War Child

Capelle - Wat hebben War Child en IJsselkids Kinderopvang gemeen? Ze zetten zich beide in voor kinderen. De één in Nederland, de ander wereldwijd. Om het werk van War Child bij kinderen onder de aandacht te brengen ging op 20 oktober de Wondere Wereld Peace Challenge van start.

Meet & greet met NL topscorer Miedema

“Om aandacht te vragen voor het werk dat War Child doet, gaan de kinderen van IJsselkids in Capelle aan den IJssel samen met de kinderen op andere SWKGroep-locaties tijdens de Wondere Wereld Peace Challenge zes weken aan de slag om zo veel mogelijk punten te verzamelen”, zegt Manja Hopmans, manager Projecten & Innovatie. “Kinderen bedenken onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers activiteiten; zoals het opnemen van een rap, het maken van posters of het opzetten van een kaartenactie. We willen dat alle kinderen zelf creatief nadenken over hoe je het werk van War Child onder de aandacht kunt brengen. Zo leren ze meteen over kinderen in andere delen van de wereld. Een speciaal ontwikkelt inspiratieboek helpt de kinderen op weg’’, vult Manja aan. “Iedere actie levert vervolgens een punt op. De kinderopvanglocatie met de meeste punten wint de hoofdprijs: een meet en greet met niemand minder dan Vivianne Miedema, topscorer aller tijden van het Nederlands elftal! 

De Wondere Wereld 

War Child zet zich in om kinderen uit oorlogsgebieden te helpen met psychosociale steun, onderwijs en bescherming. IJsselkids helpt kinderen zich te ontwikkelen. Daarbij zijn themajaren inmiddels helemaal ingeburgerd. “Ieder jaar bedenkt de SWKGroep een themajaar waarmee de kinderen vervolgens het hele jaar aan de slag gaan”, vertelt Hopmans. Ze vervolgt: “Dat themajaar werken we dan helemaal uit. We organiseren gedurende het jaar allerlei activiteiten die passen bij dit thema. Bovendien maken we ieder jaar een ideeënboek, vol met leuke activiteiten en weetjes. De ontwikkeling van de kinderen staat in alles centraal. Dit jaar staat in het teken van De Wondere Wereld.” 

Over IJsselkids

IJsselkids is als kinderopvangorganisatie vertegenwoordigd in Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids biedt een belevenis voor elk kind en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen. 


Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden