Voedselbank Capelle zoekt vrijwilligers


Foto:

Voedselbank Capelle zoekt vrijwilligers

Capelle - Stichting Voedselbank Capelle staat voor een uitdaging namelijk dat we de verwachte groei in het aantal cliënten kunnen opvangen en kunnen blijven voldoen aan onze hoge standaarden. Wekelijks verantwoorde voedselpakketten samenstellen en uitdelen aan mensen in Capelle die daarvoor in aanmerking komen. Momenteel hebben we 165 gezinnen die cliënt zijn bij de Voedselbank, de verwachting is dat dit gaat oplopen tot boven de 200 gezinnen naar het einde van het jaar.

De Voedselbank Capelle werkt met vrijwilligers die met hart en ziel wekelijks aan de slag gaan om de producten op te halen bij vaste adressen, het distributiecentrum van de Voedselbank Rotterdam en bij winkels en bedrijven in de regio. Daarnaast worden de pakketten samengesteld en voor de distributie gereed gemaakt. De laatste schakel zijn de kerken in Capelle waarmee intensief wordt samengewerkt om de pakketten bij de cliënten te krijgen.

Over de zoektocht: ‘We hebben handen genoeg voor de uitvoering maar we zijn op zoek naar mensen die ons kunnen helpen de Voedselbank verder te professionaliseren zodat we klaar zijn voor de groei in de toekomst.  We zijn opzoek naar mensen die in het bedrijfsleven een verantwoordelijke positie hebben ingenomen, teams hebben aangestuurd en weten hoe je bedrijfsmatig processen inricht. We kunnen ons daarbij voorstellen dat door corona je bedrijf moet inkrimpen of zelfs failliet is gegaan waardoor je nu zonder werk zit. Zeker de groep oudere werknemers zal het lastig krijgen om bij een economisch herstel weer snel aan het werk te kunnen. Maar je kennis en expertise wil je graag in blijven zetten met het gevoel dat je er beslist toe doet. De Voedselbank Capelle wil graag in contact komen met jou wanneer je je herkent in het bovengeschetste beeld. In een persoonlijk gesprek kunnen we dan kijken of er plek is voor jouw ambities in het verwezenlijken van de professionalisering van de Voedselbank Capelle.’

Bel of mail voor een afspraak of meer informatie met Gert Abma, voorzitter van Voedselbank Capelle.

Stichting Voedselbank Capelle

Capelseweg 34–36

2907 XB Capelle aan den IJssel

www.voedselbankcapelle.nl

info@voedselbankcapelle.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden