Foto: Welzijn Capelle/Stefan Kort

Pannenkoeken voor ouderen in Middelwatering

Capelle - Maandag 5 oktober gingen de pannen op het vuur in het Kinderlab Middelwatering. Het resultaat -heerlijke pannenkoeken- werd door de kinderen geserveerd aan oudere wijkbewoners. Een passende en smakelijke activiteit in de week tegen de eenzaamheid.  

Zo’n twintig kinderen gingen enthousiast aan de slag met het maken van beslag en het bakken van pannenkoeken. Het rook al snel heerlijk in het Huis van de Wijk Middelwatering. ‘De interactie tussen de ouderen en de kinderen was super’, vertelt Stefan Kort, sociaal werker van het KinderLab. ‘De ouderen gaven aan zulke contacten en activiteiten heel erg gemist te hebben en verheugden zich nu al op de volgende keer.’

Als toetje kregen de aanwezige ouderen ook nog een verse fruitsalade. De koks waren tevreden en de ouderen ook. De middag werd afgesloten met een high five op afstand.

Kinderen die ook een keer mee willen koken, kunnen zich aanmelden via de website www.welzijncapelle.nu/kinderlab/activiteitenprogramma-middelwatering. Minimum leeftijd is 7 jaar.

KinderLabs in Capelle

Capelle aan den IJssel telt twee KinderLabs. In januari 2018 opende het KinderLab in Schollevaar, Louvre 1, haar deuren. In februari van dit jaar volgde Middelwatering in het Huis van de Wijk aan de Reigerlaan 66. De KinderLabs zijn inspirerende plekken waar kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun ouders terecht voor een compleet aanbod van activiteiten gericht op ontmoeting, ondersteuning en (talent)ontwikkeling. Welzijn Capelle is verantwoordelijk voor de coördinatie en programmering van het activiteitenaanbod. Er wordt samengewerkt met verschillende organisaties.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden