Seizoen van punten sprokkelen

Het wordt punten sprokkelen voor het in de eerste divisie debuterende BC Schollevaar, weet ook Yannick van Welzen. "Vooralsnog liggen we op schema voor handhaving met gemiddeld drie partijpunten per wedstrijd. Nu zien dat vol te houden."

capelle - BC Schollevaar kreeg de promotie naar de eerste divisie min of meer in de schoot geworpen. Afgelopen seizoen eindigden de Capelse badmintonners op de derde plek in de tweede divisie, maar konden ze uiteindelijk tóch de stap omhoog maken omdat twee hoger geplaatste clubs zich terugtrokken. "Toen de bond met het voorstel kwam om ons hoger in te delen, hebben we meteen 'ja' gezegd", vertelt Yannick van Welzen. "Wij zagen en zien er een mooie uitdaging in. Natuurlijk weet je van te voren dat je het zwaar gaat krijgen, maar daar staat veel moois tegenover. Spelen in de eerste divisie betekent dat het allemaal nog een stuk sneller en serieuzer toegaat. Ik merk dat in mijn singles. Op zich kan ik aardig meekomen, maar op beslissende momenten is de druk soms zo hoog dat je foutjes gaat maken. Die worden vervolgens afgestraft. Je merkt echter óók dat je vooruit gaat en steeds iets beter kunt aanhaken."

Van Welzen (32) zou oorspronkelijk bij twee spelsoorten in actie komen. Door het geblesseerd wegvallen van teamgenoot Sunny Hsieh is daar een discipline bijgekomen voor de routinier: Hij komt nu ook uit in het gemengd dubbel. "Dat is pittig en leuk tegelijk", glimlacht hij. Prettig voor VCS 1 is dat de ploeg in de persoon van Daphne Jansen een echte sterkhouder binnen de gelederen heeft. "Daphne is onze puntenpakker", weet Yannick van Welzen. "Deze zomer keerde ze terug van een eredivisieavontuur bij The Flying Shuttle uit Barendrecht. We zijn enorm blij om haar na drie jaar weer terug te hebben."

Het voorbije weekend stond voor BCS een dubbelprogramma op de rol. Zaterdag trad met aan tegen BC Amersfoort, zondag speelde men de streekderby tegen The Flying Shuttle uit Barendrecht. Tegen Amersfoort werd een knappe 4-4 remise uit het vuur gesleept. Oud Eredividieploeg The Flying Shuttle bleek een maatje te groot. De Capelleneren gingen met 6-2 ten onder.

Zes punten erbij

Jan J. Timmer

'Kleine foutjes worden op dit niveau afgestraft'

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden