<p>(Foto: Jan van der Arend)</p>

(Foto: Jan van der Arend)

(Foto: )

Trudy en Carel Woerdenbach zestig jaar getrouwd

Capelle - Kleindochter Mandy van Schaick: ‘Mijn opa en oma leerden elkaar kennen op de voetbalclub. Oma ging met een andere vriend mee naar de club en ontmoette daar opa. Toch sloeg de vonk niet direct over. Pas na een tijdje besefte oma dat de man die zij daar had ontmoet tóch wel heel leuk was en ging later nog eens naar de voetbalclub.’ 

‘Die keer vroeg opa haar meteen mee uit en anderhalf jaar later trouwden zij op 20 september 1960 in het Stadhuis van Rotterdam. De regen kwam die dag met bakken uit de lucht, volgens bijgelovigen een teken van een vruchtbaar huwelijk. En zo blijkt, 60 jaar later spat de liefde er nog steeds vanaf! Er volgden vier kinderen, 8 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen (en er zijn nog twee baby’s onderweg).

Opa en oma hebben altijd hard gewerkt. Naast hun banen en vrijwilligerswerk was ook het leven met vier kinderen soms best zwaar. Zonder wasmachine, vaatwasser en wegwerpluiers...ik weet niet hoe zij dit hebben gedaan. Maar mijn opa en oma zijn een team, altijd geweest. Een ander helpen staat centraal in hun leven. Opa richtte een jeugdsoos op in de Irenekapel en was vrijwilliger bij voetbalclub de Swiftboys. Nog steeds weten zij van aanpakken; zo krijgt het huis regelmatig een make-over, is de tuin altijd netjes en helpen zij nog steeds met klussen. Zij zijn positief ingesteld en kijken naar wat er allemaal wél kan, in plaats van wat er niet kan.

Opa en oma hebben een rijk leven. Zij zijn mobiel en gaan er lekker op uit. Zij hebben veel vrienden, gezellige buren en een grote familie. Opa en oma zijn sociaal en echte gezelligheidsdieren: altijd in voor een feestje. Zij sluiten aan bij elke burenbingo, vriendenborrel of verjaardagsfeest. Zij hebben een rijk leven door wat zij allemaal meegemaakt hebben. Natuurlijk hebben zij tegenslagen gehad in het leven, maar hebben vooral veel mooie dingen meegemaakt en dat allemaal sámen. 

Zij zijn heel betrokken bij het leven van hun (achter)kleinkinderen. Kinderen houden je jong, dat geldt zeker voor opa en oma. Oma gaat zelfs nog van de glijbaan en opa houdt alle kleinkinderen voor de gek. Opa en oma zijn actief op social media en volgen op deze manier alle gebeurtenissen in het leven van familie en vrienden.

De relatie van opa en oma is voor mij een voorbeeld om te volgen. Ik ben nu drie jaar getrouwd met mijn man, dat is natuurlijk niets vergeleken bij 60 jaar huwelijk van mijn opa en oma. Toch wil ik later net zo gelukkig getrouwd zijn als dat zij zijn. Nog steeds hebben zij humor, nemen elkaar in de maling, waarderen en respecteren elkaar, zorgen voor elkaar en tonen zij elkaar de liefde. Ik hoop dat wij over 57 jaar ook terugkijken op zo’n mooi, liefdevol huwelijk.’

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden