<p>Leden van de cliëntenraad nemen ook een kijkje op de bouwplaats</p>

Leden van de cliëntenraad nemen ook een kijkje op de bouwplaats

(Foto: Cedrah)

Collega's en cliëntenraad nemen alvast kijkje in nieuwe Amandelhof

Capelle - In Woonzorgcentrum d’Amandelhof kijkt iedereen reikhalzend uit naar de nieuwbouw. Nu de bouw vordert, krijgen de medewerkers en de cliëntenraad de mogelijkheid om de bouwplaats te bezoeken. En dat is leuk!

‘Wat een ruimte!’

Voorzien van bouwhelmen en stevige schoenen krijgen de medewerkers een rondleiding door het pand in aanbouw. ‘Ik krijg er nú al zin in om hier te gaan werken straks!’ roept een medewerker enthousiast uit. ‘Wat een prachtig pand en wat een ruimte!’. De ruime entree, de hoge plafonds, de brede gangen, de ruime lift. Eigenlijk is alles een verbetering vergeleken met het oude gebouw.

De medewerkers bekijken met belangstelling de royale kamers voor de bewoners. ‘Wat een prachtige plek voor onze bewoners’ verzucht een van de medewerkers. ‘Fijn, die grote raampartijen, dat maakt het lekker licht’ vindt een ander. Projectleider Erik van der Sluijs legt uit dat het triple glas is: zowel warmte- als koude- als geluidwerend. In het nieuwe pand speelt klimaatbeheersing een belangrijke rol. ‘Dat is fijn’ vindt een medewerker, ‘het kan in het huidige gebouw ’s zomers zo warm worden.’

Bewegingsvrijheid

Ook de leden van de cliëntenraad van d’Amandelhof zijn onder de indruk van de ruimte in de nieuwbouw. De bewoners kunnen straks zelf kiezen waar ze willen zitten: in hun eigen appartement, in de gezamenlijke huiskamer of in de tuinkamer, die een echt buitengevoel geeft. De ruimte geeft de bewoners ook bewegingsvrijheid, als ze graag wat willen lopen. De belevingshoekjes, waar voor bewoners herkenbare spulletjes komen, zijn op elke etage al zichtbaar. De cliëntenraad bekijkt met belangstelling de ruime badkamers. ‘Dat is een vooruitgang!’ vinden zij. ‘En wat fijn dat onze bewoners een aparte slaapkamer krijgen. Dat geeft privacy en een echt huiselijk gevoel. En door de schuifdeur tussen de eigen woonkamer en de slaapkamer is er ook contact mogelijk met bezoek als de bewoner bedlegerig is.’


Nu het gebouw nog in aanbouw is, is duidelijk te zien hoeveel technische voorzieningen er in zo’n gebouw zitten: voor brandveiligheid, internet, zorgalarmering, licht, stroom. En straks is dat allemaal netjes weggewerkt.
De bedoeling is dat het pand voor de winter dicht is, zodat in de koude maanden de binnenkant afgebouwd kan worden. Iedereen kijkt uit naar de opening van dit fraaie, functionele gebouw.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden