Foto:

Rij veilig op de vernieuwde Hoofdweg

Capelle - Na twee jaar van werkzaamheden is het zover: de vernieuwde Hoofdweg is klaar. De nieuwe inrichting zorgt voor een betere verkeersveiligheid en een snellere doorstroming voor alle deelnemers, auto’s én fietsers. In een video die is gemaakt bij de afronding van het project vertellen een ondernemer, een omwonende, een aantal weggebruikers en drie bestuurders hoe ze terugkijken op de werkzaamheden en wat ze van de nieuwe weg vinden: “Nu is het zaak om de weg ook veilig te gebruiken.” Bekijk de video op www.rotterdam.nl/nesselande.

 

De werkzaamheden aan de Hoofdweg

De reconstructie van de Hoofdweg was een samenwerking tussen gemeente Rotterdam, gemeente Zuidplas en gemeente Capelle aan de IJssel en is uitgevoerd door aannemers Heijmans (fase 1) en BAM Infra (fase 2). De huidige weg is aangepast van één naar twee rijbanen, gescheiden door een middenberm. De bypasses bij de rotonde op de kruising met de Laan van Avant-Garde zorgen voor een betere en snellere doorstroming. Ook kunnen fietsers nu veiliger oversteken doordat de oversteekplaatsen voor fietsers zijn verlegd. De nieuwe weg heeft geluidsreducerend asfalt en de ventwegen naast de Hoofdweg zijn geheel (her)bestraat. 

 

De werkzaamheden aan de Hoofdweg waren opgedeeld in twee fases: 

  • Fase 1: verbeteren van de Hoofdweg tussen de Schollevaartse Dreef en de gemeentegrens met Zuidplas. De kruising ter hoogte van de Akeleibaan is aangepast en voorzien van verkeerslichten. Deze fase is in mei 2019 afgerond. 
  • Fase 2: De werkzaamheden in deze fase betroffen het herinrichten van de Hoofdweg vanaf de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel tot en met de Britsezoom in Nieuwekerk aan den IJssel. Deze fase is eind juni 2020 afgerond. 

 

Meer informatie
 Heeft u vragen, neem contact op met Linda Oppelaar, 06-13 24 55 92.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden