Foto:

Koffiedate met een vluchteling

Capelle - Elke Nederlandse gemeente neemt een bepaald percentage vluchtelingen op. Ook Capelle aan den IJssel. Wie wel eens nieuwsgierig is naar die Syrische buurman, of de Eritrese jongere bij de buurtsuper, krijgt misschien antwoord op veel vragen bij ‘Koffietijd’. Op zaterdag 3 oktober, in het Huis van de Wijk Middelwatering.

‘In je flat heb je misschien buren die statushouder zijn, uit verschillende landen. Je ziet elkaar wel ‘s in de lift, zegt gedag – maar elkaar kennen…?’ zeggen Ada Veth en Ellen van Driel  van Vluchtelingenwelzijn (Welzijn Capelle). Zij organiseren ‘Koffietijd’, een koffieochtend waarop iedereen die dat wil een vluchteling kan ontmoeten voor een gesprek. Natuurlijk coronaproof. En met echte Arabische of Syrische koffie erbij, en iets lekkers uit die streken. ‘Pas als je in gesprek raakt, krijg je echt begrip voor elkaar.’

Gespreksstof
De vluchtelingen die op 3 oktober gesprekspartners zijn, hebben verschillende achtergronden, leeftijden en culturen. Van Eritrea en Syrië tot Afghanistan. Om makkelijker in gesprek te raken, zijn er gesprekskaarten met inspirerende voorbeeldvragen. De ochtend wordt afgesloten met een quiz met een leuke prijs.

Aanmelden
‘Koffietijd’ is in het Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66, op zaterdag 3 oktober van 11.00 tot 13.00 uur. Aanmelden voor een of meerdere gesprekken (van 10 minuten elk) kan via www.welzijncapelle.nu/koffietijd. Aanmelders kunnen zelf een geschikt tijdsslot kiezen. Of bel met het Vrijwilligersinformatiepunt (VIP), 010 - 264 02 20.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden