Foto:Pexels.com

Sloop schoolgebouwen in Capelle weer hervat

Capelle – Het slopen van twee schoolgebouwen en een gymzaal aan de Lijstersingel en de Alkenlaan in Capelle aan de IJssel wordt weer hervat. Het gaat om het oude schoolgebouw van De Bouwsteen en het voormalige schoolgebouw en de gymzaal van de Capelse Schoolvereniging (CSV). De sloop was stilgelegd omdat er asbest was gevonden.

 

Tijdens de sloop van de schoolgebouwen kwam de aannemer het asbest tegen. Er is toen besloten de werkzaamheden stil te leggen en alle betrokkenen zoals ouders, leerkrachten, kinderen en omwonenden te informeren. Omdat het opruimen van asbest voorzichtig moet gebeuren is er een nieuwe planning gemaakt waarbij veiligheid voor de omgeving en de werknemers voorop staat.

 

Veiligheid

De sloop van het schoolgebouw aan de Alkenlaan begint weer op vrijdagmiddag 11 september. Maandag 14 september worden de werkzaamheden aan de Lijstersingel hervat. Alle sloop- en afvoer werkzaamheden vinden plaats na schooltijd en op zaterdagen, zodat de veiligheid van de kinderen, ouders, leraren en omwonenden gegarandeerd kan worden. Een onafhankelijke deskundige partij onderzoekt en meet meerdere keren per dag of er geen asbestdeeltjes in de lucht of in de omgeving worden gevonden. Hier wordt dagelijks een rapport van gemaakt. Daarnaast wordt gelet op de algehele veiligheid in de omgeving, zoals de bouw- en verkeersveiligheid. 

De aanleg van de nieuwe schoolpleinen gaat van start zodra de sloop helemaal is afgerond.

De Bouwsteen is tijdelijk gehuisvest in een gebouw aan de Lijstersingel. De Capelse Schoolvereniging is vorig jaar verhuisd naar een pand aan de Duikerlaan. 

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden